Bänkpress: Anna Olsson satte nytt världsrekord

Anna Olsson satte i lördags nytt världsrekord i bänkpress i 56-kilosklassen under tävlingen ER Open i Danmark. Hon pressade 145 kilo, 6,5 kilo mer än det tidigare rekordet. Enligt uppgifter såg världsrekordet dessutom lätt ut… Foto från Svenska Styrkelyftförbundet:

Hemsidan för ER Equipment Denmark Open Benchpress Championships – puh…

Lerums Tidning: Anna krossade världsrekordet
”Redan i helgen förbättrade Anna Olsson världsrekordet i bänkpress. Genom att klara 145 kilo satte hon rekord i 56-kilosklassen, vad gäller ren bänkpress.”

Fredrik Svensson: Träningsdagboken om ER Open
”Då var ER-OPEN över. Första tävlingen med nya reglerna och jag kan nog konstatera att det inte var några problem att lyfta med dom. Jag hade inga problem med att ha huvuvdet i bänken och att lyfta med presssingnal från bröstet gick bra.”

Lerums Tidning: Anna Olsson satte nytt världsrekord
”Styrkelyftaren Anna Olsson satte i lördags nytt världsrekord i bänkpress i 56-kilosklassen. Hon fick upp 145 kilo, sex och ett halvt mer än det tidigare rekordet från 2004, satt av tyskan Tamara Althaus.”

Sundsvalls Tidning: Europarekord för SAK
”Sundsvalls Atletklubb mönstrade sitt bästa lag genom tiderna i ER Open. Då slog man till med ett europarekord i bänkpress för 6-mannalag.”