BODY på Beowolf

Bild: Björn Lindgren.

Imorgon, fredag, har Robert Zemeckis (Cast Away, Forrest Gump, Polarexpressen) storfilm Beowulf premiär. En underhållande och ofta skrämmande orgie i hjältemod och dråp, i en mix av animation och verklighet.

BODY var på förhandsvisningen för att beskåda den klassiska sagan, baserad på ett manus av Neil Gaiman och Roger Avary (som låg bakom manuset till Pulp Fiction).

Vi kastas in i hjälten Beowulfs muskulöst orädda värld, där fantasi och skönhet blandas med verklighet och skräck. I titelrollen ser vi Ray Winstone, som spelar mot bl a Anthony Hopkins, John Malkovich och Angelina Jolie. Den senare såsom mor till demonen Grendel, vars liv Beowulf tar i en våldsam strid.

Om du vill se magrutor, en naken Angelina och för en stund ägna tankarna åt något annat. Ja, då är Beowulf en film för dig.

BODY:s Ove Rytter var på premiären av Beowulf. Många hade ansökt som premiärstatister via BODY:s hemsida. Sminkade, stylade och i bra form välkomnade Max Olivestrand, Roger Eriksson, Richard Ericsson, och Kim Olivestrand premiärbesökarna: