BODY Magazines logotyp genom åren…

Här följer en genomgång av BODY Magazines namn och logotyper genom åren. Häng med 27 år tillbaks i tiden!

Alex Danielsson, chefredaktör, tog i en forumdiskussion upp de olika namn och loggor BODY Magazine har haft genom åren, och varför tidningen bytte namn till BODY Magazine från att ha hetat B&K Sports Magazine:
Vi kände att vi hade dragit B&K så långt som det gick, och för att gå vidare så var vi tvungna att byta koncept.

Namnbytet var från början ett försök att byta logga. Men när vi funderade på det så kom vi fram till att BODY ju dels är de fyra första bokstäverna i vårt ursprungliga namn (Bodybuilding & Kraftsport) och i den sport vi kanske älskar allra mest. Dessutom så handlar vår tidning till största del om så viktiga saker som kroppar. Så varför konstra till det?

För de gamla i gamet så betyder B&K = kvalitetstidning om träning. Men för potentiellt nya läsare, som ännu inte initierats i vårt budskap, så är det bara två bokstäver, helt utan mening. Som en rebus, typ.

Den nya loggan/namnet gör att vi syns mycket mer i butikerna. Vi kan också använda den mer offensivt än den gamla åttiotalsreliken. Vår uppfattning var att våra gamla läsare skulle hitta oss ändå, och förhoppningsvis också uppskatta förändringarna.

När i princip alla tidningar tappat läsare, så har vi inte gjort det. Tvärt om. Naturligtvis är det svårt att veta hur stor del av detta som kan gottskrivas namnbytet (och allt som hörde där till). Men det är helt klart en betydande del. Därmed känns det vi gjort helt rätt.

Egentligen är det inget namnbyte. Bara en omfrasering av det ursprungliga namnet. Så här ser utvecklingen ut:
1981-1985
Tidningen heter BODYBUILDING & kraftsport, där ordet BODY står på egen rad, och kraftsport skrivs ut gement. Den gröna grodan är med från början. Metallicbokstäver används.

1985-1988
Tidningen heter fortfarande BODYBUILDING & KRAFTSPORT. Nu är ordet kraftsport stiliserat i versaler, dock i mycket liten grad. BODY dominerar fortfarande. Grodan är kvar. Typsnittet generellt enkelt.

1989-1990
Grodan tas bort och tidningen döps om till B&K Sports Magazine, där tonvikten ligger på B&K.

1991-1995
Loggan ändras igen. Namnet är fortfarande B&K Sports Magazine, men nu tillåts Sports Magazine löpa nästintill amok. B&K är närmast osynligt.

1996-2004
Loggan ändras igen, nu tillbaka mot ursprunget. Denna gång tas metallicbokstäver, nu i 3D tillbaka. Tonvikten ligger återigen på B&K, och Sports Magazine tonas ned.

2005
Loggan ändras och namnet förtydligas. Efter åtta år i samma kostym (den längsta i vår historia) kan vi bara utbrista Halleluja!