Vackrast vinner – fotoutställning på museum

Magnus Wennman (Årets Pressfotograf och vinnare av Årets Bild) ställer ut på Arbetets museum, Norrköping. I utställningen visar han ett flertal prisbelönta bilder i fem bildserier, som handlar om just tävlingar. Skönhetstävlingar. I bildserien från SM i Bodybuilding har Magnus Wennman fotograferat i svartvitt med en gammal mellanformatskamera.

Utställningen Vackrast Vinner visas på Arbetets museum till och med den 19 april.

Folkbladet: Vackrast vinner
”Vältrimmade hundar, spänniga kroppsbyggare och amerikanska småbarn med lager av smink och löshår. Det är en brokig skara som årets pressfotograf Magnus Wennman visar i utställningen Vackrast vinner, bildserier från olika skönhetstävlingar.
– Drivkraften är densamma som för mig – den ständiga jakten på bekräftelse, säger Magnus Wennman.”

På Aftonbladets hemsida finns ett ljud/bildspel från nybörjartävlingen Luciapokalen Bodybuilding fotat av den prisbelönte (Årets Sportbild Feature 2005 & 2007 i tävlingen Årets bild) fotografen Magnus Wennman:

Bild 325424
Februariutgåvan 2008 av Sportmagasinet har reportage om Body Fitness:
”Några ögonblicks posering – sen är ett års stenhård fokusering på en enda tävling över. Sportmagasinets fotograf Magnus Wennman har följt body fitness-stjärnan Malin Söderqvist.
– Det finns inga genvägar; bara träning och åter träning gäller. Många tror att man blir asocial när man tränar mycket, men gymmet är en social plats för mig, säger Malin Söderqvist.”

Bild 325425