Tyngdlyftningsprofiler på SVTs Sportnytt

Weightlifting.se tipsar: Den 2 april hade Sportnytt ett avsnitt om systrarna Annika och Lena Berntsson som har nått eliten inom både friidrott och tyngdlyftning. Reportaget startar 6 minuter 50 sekunder in i sändningen.

Bild 325407

Besök även Lena Berntssons hemsida: ”Här kan du läsa lite om mig och mina framgångar inom friidrott och tyngdlyftning. Jag kommer lägga in fler bilder allt eftersom och fortsätta skriva om vad som händer i både träning och tävling.”

Tyngdlyftning.net: Lena Berntsson satsar på EM i tyngdlyftning och EM i friidrott 2009
”Lena Berntsson kombinerar friidrott och tyngdlyftning. Det är inget konstigt i det, mängder av kastare har figurerat på lyftartävlingar de senaste 10 åren. Det som är unikt är att Lena kombinerar sprint och tyngdlyftning och håller landslagsnivå i båda sporterna. Vi fick en kort intervju med Lena.”

GP: Svenskt rekord – i ”fel” sport
”Sprintern Lena Berntsson ska springa 60 meter i friidrotts-EM i vår. Men hon nöjer sig inte med det. Berntsson är också en av Sveriges bästa tyngdlyftare. På onsdagen slog hon svenskt rekord i 58 kilosklassen genom att ta 89 kg i stöt.”

GT: Tjejen som älskar att rycka
”Sprinter – och tyngdlyftare. Lena Berntsson, 30, tävlar på elitnivå i två grenar. Om två veckor springer hon 60 meter i inomhus-EM i friidrott, sedan börjar uppladdningen inför EM i tyngdlyftning.”

Radiosporten: Berntsson missade final trots nytt rekord
”Lena Berntsson kom fyra i semfinalen på 60 meter vid inomhus-VM i Valencia. Tiden 7,26 innebar nytt personligt rekord men missad final med endast fyra hundradelar.”

GP: En debutant utan nerver
”Lena Berntsson är inte typen för en debutant. Avspänd och trygg, förväntansfull men utan tryck utifrån.”

GT: Genombrott vid 29-års ålder
”Genombrott – först vid 29 års ålder. Och från ”ingenstans” till mästerskapsdebut. Ullevis sprinter Lena Berntsson är ett föredöme. Hon är övertygad om att många, inte minst tjejer, slutar för tidigt med (fri)idrotten.”

GP: Tungt lyft för karriären
”Från friidrott till tyngdlyftning är inte steget så stort som man kan tro. Det vet systrarna Annika och Lena Berntsson som nått eliten inom båda.”

Friidrott.se: – Jag älskar att springa fort! Friidrott är en passion för mig!
”Den 12 januari kom rapport om att Ullevis Lena Berntsson förbättrat sitt sju år gamla personliga rekord på 60m med en hel tiondel till 7.32. Men det visade sig senare ha varit fel på tidtagningen och tiden korrigerades till 7.42.”

Expressen: Ett sån’t lyft
”Det var en omtumlande dag för Lena Berntsson, 29. Först VM-klar i friidrott. Och sedan av bara farten svenskt rekord – i tyngdlyftning.”

GP: Berntsson slog svenskt rekord
”Förutsättningarna var inte de bästa. Mosseberg AK:s Annika Berntsson satte ändå tre svenska rekord på stortävlingen Eleiko GP i österrikiska Salzburg.”