Nu i helgen: CrossFit-SM 2009

CrossFit Nordic och Balance bjuder in till de första Svenska Mästerskapen i CrossFit. Några
av Sveriges mest vältränade män och kvinnor kommer att tävla i tre olika krävande pass
under dagen. Vinnaren blir den som genomför samtliga pass på sammanlagt kortast tid.

Tävlingen kommer att hållas i anslutning till Balance Solna på Gårdsvägen 10 (Stockholm).

Några av de tävlande på årets SM har intervjuats av CrossFit Nordic, dessa profiler kan du se här. Se även instruktioner för utförandet av övningar på årets SM. Resten av pressmeddelandet lyder som följer:
Invigning sker kl 09:00 och tävlingen håller på fram tills ca 17:00. Under lunchen hålls ett gratis CrossFit-pass för alla åskådare. Balance kommer att ha öppet hus för alla åskådare som vill provträna eller låna toalett och dusch. Lunchalternativ kommer att finnas i direkt anslutning till tävlingsområdet.

Vad är CrossFit

CrossFit är funktionell träning som med korta intensiva träningspass ger snabba resultat. Träningsformen passar dagens människor som har ont om tid och vill utmana sig själva med en varierad träningsform.

Alla kan träna CrossFit, oavsett ålder eller träningsnivå. Övningarna och intensiteten i passen kan anpassas så att alla får en utmanande träning. Träningen består av funktionella rörelser och redskapen innefattar bland annat skivstänger, kettlebells, hantlar, chinsräck och den egna kroppen. Du tränar allt från maxlyft till löpning och allt däremellan, ofta i samma pass. Ytterligare exempel på övningar är frivändningar, ryck, knäböj, armhävningar och marklyft.

En hörnsten i CrossFit är att träna för att vara beredd på det okända. Du tränar alltså för att slipa bort dina fysiska svagheter för att lättare klara av de utmaningar du kan tänkas ställas inför. Det är därför träningsformen har blivit populär bland polis och militär, men också bland pensionärer, barn och idrottare.Mer om årets CrossFit-VM kan du läsa i artikeln ”Finländare bäst tränad i världen”. Nedan några bilder från VM-tävlingarna:

Bild 325211

Bild 325212

Bild 325213

Bild 325214