Luciapokalstävlande uppmärksammas i media

Länstidningen i Östersund samtalade inför Luciapokalen med en tävlande i Talangjakten 2009: ”Om två veckor tävlar Lena Alke, 23, i Luciapokalen i Body Fitness i Göteborg. Vägen dit har gått genom stenhård diet och flera träningspass om dagen.”

Läs nedan för fler rapporter från dagstidningar runtom i landet om tävlande under Fitnessfestivalen 2009.

Smålandsposten: För Niklas Lovén räknas bara att vinna
”När Niklas Lovén inte fick ihop tillräckligt med sponsorpengar i år för att köra racing fick det bli bodybuilding i stället. För tävla måste han. Det kräver sträng diet och träning sex dagar i veckan. För vinna vill han.”

Piteå-Tidningen: Träning är livet för Sofia
”Träning fem-sex dagar i veckan. Stenhård diet. Men tro inte att Sofia Holmner tycker synd om sig själv. Tvärtom. På lördag är det tävling. Och sen ska hon njuta av julfrid, julmat och umgänge med släkt och vänner.”

Norran: Silvermedalj för Sofia Holmer
”Grymt roligt, jag kan nästan inte tro att det är sant”, säger Sofia Holmer, som kom på andra plats i Body Fitness-tävlingen i Göteborg.”

Bild 325111

Piteå-Tidningen: Nöjd Sofia kom tvåa
”Sofia Holmner kom på andra plats i Body Fitness-tävlingen i Göteborg.
– Grymt roligt, jag kan nästan inte tro att det är sant, säger hon, mätt och nöjd efter en efterlängtad jullunch på Hotell Lyktan hemma i Arjeplog.”

Ulricehamns Tidning: Spänd Malin femma i body fitness
”Under helgen anordnades en fitnessfestival på Svenska mässan i Göteborg. Ulricehamns bidrag Malin Ljung knep en femteplacering i body fitness när Luciapokalen skulle avgöras.”

VLT: Vilket lyft, Liss!
”Efter många salladsblad och ännu fler sit-ups plockade 39-åriga Liss Myrås från Västerås hem andraplatsen i Luciapokalen i bodyfitness i morse.”

HD.se: Några frågor till Simon
”Simon Persson från Höganäs fastnade för bar dips när han besökte en fitness-festival i Göteborg förra året. I år är han bäst i Sverige på att lyfta sig med 51 repetitioner. Tvåan klarade 47.”

NSD: En resa mot en perfekt kropp
”- Jag gillar speglarna i gymmet. Jag kan se att jag gör rätt och det är kul att se när musklerna blivit uppumpade, jag blir peppad av det.
Susanne Naamani, 20 år, började styrketräna för två år sedan och nyligen knep hon nästan en finalplats i Fitnessfestivalen i kampen om Luciapokalen 2009. Följ med på resan med mycket styrketräning, torsk och broccoli!”

NWT: 60-årige Eric är i toppform
”För fem år sedan var Eric Antonsson 55 år, överviktig och hade problem med både blodtrycket och kolesterolvärdet. Nu är han 60 år, vältränad och känner sig fullt frisk.

Förra veckan var Eric i Göteborg och tävlade för Arvika Atletklubb i dips i Luciapokalen. En obeskrivlig känsla berättar han. Han slog till och med personbästa under tävlingen.”