Vem vinner Olympia?

När du läser detta är det knappt en vecka kvar till årets utan tvivel största byggarbatalj – Mr Olympia. Den 24-25 september avgörs tävlingen på Orleans Arena i Las Vegas. Precis som tidigare har det redan inletts vilda och intensiva spekulationer om vem som till slut ska segra. Och precis som tidigare år så gör vi här vår vanliga ranking av de hetaste aspiranterna.

Nedanstående gissning är precis det – en gissning. Men den är kvalificerad och laddad med all den erfarenhet redaktionen kan uppbringa. Vad tror du själv? Säg din mening på BODYs forum!

10. Dennis Wolf, Tyskland
Den väldige Vargen blir 10:a bara på sin fantastiska ram. Dock saknas det ännu lite detaljer, inte minst i rygg, vader och i baksida lår för att han ska ha en realistisk möjlighet till en mer framskjuten placering. Dessutom är hans förmåga att pricka formen en diskussionspunkt.

9. Ronny Rockel, Tyskland
Fantastisk struktur, rentav en av de bästa. Dock är han lite för liten för att tillfredställa de volymkonservativa Olympia-domarna. Men han börjar lära sig att få till formen numera, och med den på topp så räcker Ronny långt.

8. Dexter Jackson, USA
Vi förutspår här årets besvikelse, vilket till en början kan kännas aningen kontroversiellt. Men på den här nivån är konkurrensen stenhård, och ser man på killarna som vi tror Dexter tar stryk av, så är ingen av dem särskilt märkliga. Det enda som kan få oss att i efterhand tvingas skämmas en aning är om Dexter hux flux skulle hitta en växel till. Men för en som inte utvecklats alls de senaste tre åren så är det inte särskilt troligt.

7. Toney Freeman, USA
Den gode Toney har själv lovat att komma in som en ny man, och kanske är det vad som behövs för att klättra högre. Toney har definitivt kapacitet för pallen, men då måste han vara hårdare och mer slicad än någonsin tidigare. Och vi tror helt enkelt inte att han mäktar det.

6. Branch Warren, USA
Även här tror vi det blir ett visst tapp jämfört med i fjol. Och en sjätteplats här, i det här sällskapet, är inget att skämmas för. Inte ens för fjolårstvåan.

5. Phil Heath, USA
På många sätt helt perfekt, om man inte räknar med hans aningen smala axlar, aningen stora armar och aningen flacka bröst. Men som sagt, i övrigt helt perfekt.

4. Roelly Winklaar, Holland
Äntligen en europé som kan vara med där uppe. Roelly har en riktigt grym fysik, som på inget sätt är snygg. Men den är komplett, genomarbetad och brutal. Och hans färska proffsseger i ryggen lär ju inte heller skada.

3. Victor Martinez, USA
Den kanske bästa kroppsbyggaren av dem alla, när han väl lärt sig att komma i form. Det sistnämnda är såklart ett osäkerhetsmoln, och ett ganska stort sådant. Och det är därför vi här också kopplar in lite hopp i bedömningen.

2. Kai Greene, USA
Närå, Kai är ingen favorit på redaktionen. Men vi tror han är rätt poppis bland domarna (trots sin amorösa dragning åt frukt). Det går dock inte att värja sig mot hans massa, flex, och hans sinnesjuka markeringar. Att han dessutom verkar kunna få domarna att belöna sin posering är inte heller oviktigt.

1. Jay Cutler, USA
Lika säkert som när Ronnie Coleman på sin tid myntade ”Lights Out!”, tror vi att Jay här tar sin fjärde seger. Det han visade ifjol kan ingen rubba, och det vi sett av Jay så här långt lovar en än bättre mästare i år. Att han heter Cutler även i år är därmed klart.