CrossFit-SM arrangeras i Solnahallen

På de andra Svenska Mästerskapen i CrossFit 13 november är alla välkomna att ställa upp! För att fler ska kunna (våga) ställa upp tillämpar man en struktur där toppen går vidare efter varje delmoment.

Man pejlar även intresset för en mastersklass (40+ år). Är du vältränad veteran? Testa formen! Solnahallen garanterar plats för stor publik. Sidotävlingar och andra saker för publiken att testa utlovas.

Plats: Solnahallen, Stockholm – länk, karta
Tid: 13e november, kl 0800-2200
Antal deltagare: Obegränsat* (*ingen övre gräns är satt, avskiljning kommer att ske löpande efter passen.) Killar och tjejer är välkomna!
Antal Lag: 8st (2 killar, 2 tjejer i varje. Först till kvarn)
Anmälningsavgift: individuell 500 kr, lag 1500kr

Upplägg
En dag.
Ett okänt antal pass.
Utslagning kommer att ske löpande.
Poängberäkning enligt senaste Games – Scoring CrossFit Competitions
Alla är välkomna att ställa upp. Dock ser vi gärna viss erfarenhet av och exponering för CrossFit-liknande träning och intensitet. För din och vår säkerhet.

Bild 324788Vad är CrossFit

CrossFit är funktionell träning som med korta intensiva träningspass ger snabba resultat. Träningsformen passar dagens människor som har ont om tid och vill utmana sig själva med en varierad träningsform.

Alla kan träna CrossFit, oavsett ålder eller träningsnivå. Övningarna och intensiteten i passen kan anpassas så att alla får en utmanande träning. Träningen består av funktionella rörelser och redskapen innefattar bland annat skivstänger, kettlebells, hantlar, chinsräck och den egna kroppen. Du tränar allt från maxlyft till löpning och allt däremellan, ofta i samma pass. Ytterligare exempel på övningar är frivändningar, ryck, knäböj, armhävningar och marklyft.

En hörnsten i CrossFit är att träna för att vara beredd på det okända. Du tränar alltså för att slipa bort dina fysiska svagheter för att lättare klara av de utmaningar du kan tänkas ställas inför. Det är därför träningsformen har blivit populär bland polis och militär, men också bland pensionärer, barn och idrottare.

Testa på CrossFit genom introduktionspass

Här en lista på filialer (Stockholm, Kalmar, Göteborg, Uppsala, Malmö, Norrtälje, Örebro och Örnsköldsvik) som erbjuder dig att komma och prova CrossFit. En film från ett introduktionspass:

Mer om CrossFit-VM 2009 kan du läsa i artikeln ”Finländare bäst tränad i världen”. Nedan några bilder från VM-tävlingarna 2009:

Bild 324789

Bild 324790

Bild 324791

Bild 324792