Grymma godsaker

Publicerad

Det är fullt möjligt att avnjuta godsaker med det goda samvetet i behåll. Till och med i diettider. Det gäller bara att välja de rätta varianterna. Smaklig diet!

CHOKLADKAKA MED VANILJKRÄM 8 bitar

NÄRINGSINNEHÅLL

  • 182 kcal
  • 24 g protein
  • 8 g kolhydrater
  • 6 g fett

CHOKLADKAKA INGREDIENSER

  • 250 g lättkesella
  • 2 stora morötter
  • 1 ägg
  • 3 äggvitor
  • 2 dl chokladproteinpulver
  • 4 msk kakao
  • 50 g mörk choklad, min 70 % kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk flytande sötningsmedel
  • 1 msk Milda Culinesse lätt, till formen
  • 2 msk vetegroddar, till formen

VANILJKRÄM INGREDIENSER

  • 4 dl lätt sojamjölk
  • 1,5 dl kaseinproteinpulver, vaniljsmak
  • 1 msk vaniljsocker

TILLAGNING

  1. Skala och finriv morötterna. Finhacka den mörka chokladen. Vispa samman samtliga ingredienser till chokladkaksmeten.
  2. Smörj eller pensla insidan av en rund bakform i teflon med löstagbar botten med Milda Culinesse. Bröa formen med vetegroddar och häll därefter i chokladsmeten.
  3. Grädda i mitten av ugnen 30 minuter på 175°.
  4. Vispa samman ingredienserna till vaniljkrämen eller kör ingredienserna i en mixer tills krämen är klumpfri. Ställ i kylen.
  5. Servera chokladkakan lätt avsvalnad tillsammans med vaniljkrämen. Toppa eventuellt med färska hallon och strö lite sötningsströ över kakan.

JORDGUBB- OCH LIMESMULPAJ MED MANGOMJUKGLASS 4 port

NÄRINGSINNEHÅLL (per portion)

  • 297 kcal
  • 19 g protein
  • 44 g kolhydrater
  • 5 g fett

PAJ INGREDIENSER

  • 500 g jordgubbar
  • 150 g lättkesella
  • 2,5 dl fiberhavregryn
  • 1 dl sojamjöl
  • 1,5 dl + 1 msk sötningsströ
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 liten limefrukt

GLASS INGREDIENSER

  • 250 g frysta mangokuber
  • 200 g lättkesella
  • 1 dl Milda Minimat
  • 1 tsk flytande sötningsmedel
  • 1 tsk vaniljsocker

TILLAGNING

  1. Börja med att förbereda mangomjukglassen. Mixa samman samtliga ingredienser till glassen i en mixer eller matberedare tills allt blandats till en jämn massa. Bred ut glassmassan i en plastlåda med lock och ställ i frysen medan du gör pajen.
  2. Skölj limefrukten, finriv det yttersta gröna lagret av skalet och pressa ur limesaften i en skål. Blanda limeskal- och saft med 1 msk sötningsströ.
  3. Skiva eller halvera jordgubbarna och blanda dem med limesaften i en bunke.
  4. Knåda samman lättkesella, havregryn, sojamjöl och 1,5 dl sötningsströ.
  5. Bred ut jordgubbarna i en ugns- eller pajform och strö potatismjöl över.
  6. Smula kesellamassan över jordgubbarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter på 200°, tills smuldegen fått en gyllenbrun färg.
  7. Ta ut glassmassan ur frysen och rör om med en sked så att den får en jämnt frusen konsistens.

BLÅBÄRSCUPCAKES 9 st

NÄRINGSINNEHÅLL (per cupcake)

  • 123 kcal
  • 19 g protein
  • 5 g kolhydrater
  • 3 g fett

INGREDIENSER

  • 200 g blåbär
  • 3,5 dl vaniljproteinpulver
  • 1,5 dl lätt sojamjölk
  • 2 ägg
  • 8 äggvitor
  • 2 dl sötningsströ
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk rapsolja

TILLAGNING

  1. Vispa ägg, sötningsströ och vaniljsocker poröst i en hushållsassistent eller med elvisp.
  2. Blanda i sojamjölk och rapsolja, samt därefter även proteinpulver och bakpulver. Vänd slutligen försiktigt i blåbären i smeten.
  3. Placera ut nio stycken stora muffinsformar på en ugns- eller muffinsplåt. Fördela smeten jämnt i formarna. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter på 175°.

HAVREBOLLAR cirka 20 st

NÄRINGSINNEHÅLL (per havreboll)

  • 50 kcal
  • 3 g protein
  • 5 g kolhydrater
  • 2 g fett

INGREDIENSER

  • 250 g minikeso
  • 4 dl fiberhavregryn
  • 1,5 dl sötningsströ
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk Milda Culinesse lätt
  • ¾ dl kokosflingor, till garnering

TILLAGNING

  1. Knåda samman samtliga ingredienser till havrebollarna tills allt blandats väl.
  2. Forma smeten till ungefär 20 stycken runda bollar och rulla dem i kokosflingorna.
  3. Låt gärna havrebollarna stå i kylen en stund innan servering.

OSTKAKA 4 port

NÄRINGSINNEHÅLL (per portion)

  • 162 kcal
  • 21 g protein
  • 6 g kolhydrater
  • 6 g fett

INGREDIENSER

  • 500 g minikeso
  • 1 ägg
  • 4 äggvitor
  • ½ dl sötningsströ
  • ½ dl sojamjöl
  • ¼ dl sötmandel
  • 1 tsk Milda Culinesse lätt, till formen

TILLAGNING

  1. Hacka sötmandlarna. Vispa ägg och sötningsströ poröst. Tillsätt därefter sötmandel och sojamjöl, samt slutligen även minikeso till smeten.
  2. Smörj en ugnsfast form med Milda Culinesse och häll i ostkaksmeten. Grädda ostkakan i 1 timme och 15 minuter lite längre ned än i mitten av ugnen på 175°.
  3. Ät ostkakan som den är eller servera tillsammans med färska bär.

Gillade du recepten ovan? Då är en prenumeration på BODY Magazine något för dig, varje utgåva har minst tre recept från vältränade och matintresserade atleter.

On
Off

11 kommentarer

  • Recept: Fixa smarriga mandel- & hallonrutor med smultäcke

    Recept: Fixa smarriga mandel- & hallonrutor med smultäcke

    Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder varje månad exklusivt i BODY på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade bakverk och godsaker.

    Kost Antonia Pesevski, 2017-09-02 09:00

  • Recept: Så fixar du saftiga grillspett

    Recept: Så fixar du saftiga grillspett

    Henrik Ryman är kostcoachen och personliga tränaren som driver hälsorestaurangen Locals med filosofin att mat ska vara god, nyttig, lättlagad, mättande och gjord på bra råvaror som allra helst finns i vårt närområde. localsfood.wordpress.com

    Kost Henrik Ryman, 2017-08-31 09:00

  • Kost: 5 tillbehör som boostar ditt proteinintag

    Kost: 5 tillbehör som boostar ditt proteinintag

    Protein är ett måste för att optimera dina träningsresultat, men behöver det innebära dubbla portioner tonfisk, kycklingfilé och mängder med proteinpulver? BODY guidar till sidorätter och tillbehör.

    Kost Martin Brunnberg, 2017-08-29 10:26

  • 10 kosttips för ökad muskelmassa

    10 kosttips för ökad muskelmassa

    Det är högsäsong för uppbyggnad! Men vad och hur ska du äta för att optimera muskelutvecklingen? BODY ger dig här tio vassa tips.

    Kost Daniel Larsson, 2016-11-14 14:58

  • Nutrition

    Anki Sundin svarar på frågor om nutrition.

    Kost Redaktionen, 2015-04-06 16:02

  • Hannahs Hamburgare

    Hannahs Hamburgare

    Om din första association till ordet burgare är en flottig kaloribomb så ignorera den tanken. Det är dags att ta denna amerikanska snabbrätt till nya höjder, som påverkar din muskeltillväxt i rakt uppåtgående riktning.

    Kost Hannah Runsten, 2010-11-07 00:12

  • Dieta som man gjorde på 80-talet!

    Dieta som man gjorde på 80-talet!

    Dietmetoder kommer och går - den ena snärtigare och mer lovande än den andra. Skulle du dock vilja prova något med lite mer konkreta resultat på meritlistan så kanske denna variant kan vara något för dig. Får vi presentera 80-talsdieten?

    Kost Carina Isaksson, 2010-11-06 19:42

  • Happy Hour! BODY serverar proteindrinkar

    Happy Hour! BODY serverar proteindrinkar

    Vi kan utan omsvep konstatera att proteindrinkar alltid kommer ha en given plats i en sann muskelbyggares kostplan. Men om du inte hoppar jämfota av tanken på en plastshaker med pulver och vatten kan vi härmed fresta med några pimpade varianter, mer passande en fredagskväll. Fram med finmixern och sväng ihop en kulinarisk prottehit!

    Kost Hannah Runsten, 2010-10-27 15:25

  • Kött bygger kött!

    Kött bygger kött!

    Du är vad du äter. Det ligger en stor sanning i detta välanvända uttryck. Lever du på sparris kommer du med största sannolikhet att förr eller senare se ut som en. Och äter du kött så... Ja, du förstår säkert. Nej, du blir inte en ko.

    Kost Hannah Runsten, 2010-10-27 00:00

  • Spara eller slösa

    Spara eller slösa

    Om du verkligen vill lyckas med träningen måste du vara villig att satsa allt. Inte minst ekonomiskt! En stor del av lönekuvertet går direkt till träningskläder, gymkort, kosttillskott, böcker, tidningar, videofilmer och sist, men inte minst, mat. Den sistnämnda posten går dock att göra något åt. För den som behöver massor av energi och protein varje dag rusar kostnaden iväg om maten baseras på oxfilé, gravad lax och färsk pasta. Med rätt livsmedel kan dock matkostnaden minskas med över 50%!

    Kost Fredrik Paulún, 2010-10-25 00:00

  • Om kosttillskott med steroidliknande substanser

    Kost Redaktionen, 2010-07-07 15:31

  • Proteinperkrona.se - prisvärda livsmedel

    Kost Redaktionen, 2010-01-07 13:46

  • Matlagning med Christina Dugdale

    Kost Redaktionen, 2009-08-29 10:32

  • Ät mycket frukt i sommar

    Kost Redaktionen, 2009-06-16 10:24

  • 14 udda produkter på burk

    Kost Redaktionen, 2009-06-15 08:52

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

2 kommentarer

annavoughot: Hej, vill du ha lite roligt? Jag har en webbkamera, någon av dina önskemål, följ länken sexychatxxx.com och lägg till mig som en vän

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

  • BODY 405, november

  • BODY 404, augusti

  • BODY 403, maj 2018

  • BODY nr 1 2018

  • BODY 401, december 2017

  • BODY Mat, Nummer 1

  • BODY 400, november 2017