Christel Hansson, Sundsvall – Watch Out

Bild: Greger Norrevik.

Fokuserad, envis, självkritisk, symmetrisk, snygg, stark och ”hungrig” på att tävla. Möt det senaste fitnessfyndet, Christel Hansson från Sundsvall.

Tidigare har fitnessprofiler, med några få undantag, handlat om tjejer från de mellersta och södra delarna av landet. De få som blommat upp i Norrland har raskt begett sig söderut. Christel Hansson från Sundsvall är ”länning” och kommer så att förbli. Lägg hennes namn på minnet – annars kommer du nästa gång du bevistar en fitnesstävling att fråga dig själv ”Who’s that girl?”. Nykomlingen Christel har nämligen kvalitéer utöver det vanliga, vilket i tävlingssammanhang betyder en bländande symmetri och perfekta proportioner. Bitarna sitter med andra ord där de ska. Lägg till ett norrländskt ”tjur” så förstår du att hon även är att räkna med i styrkemomenten.

Fakta

  • Namn: Christel Magdalena Hansson
  • Född: 74 05 31
  • Längd: 169 cm
  • Vikt tävling/off: 60/65 kilo
  • Civiltillstånd: Sambo med ”dra du gamle oxe” Henrik Sjöberg (SM pallare -90 kg, 2001)
  • Har tränat i: Drygt sex år
  • Bor: I en trea i centrala Sundsvall
  • Framtidsmål: SM våren 2002
  • Max i chins: 15 repetitioner
  • Max i dips: 21 repetitioner
  • Favoritgodis: Salta sillar
  • Sponsrad av: TWINLAB

Träningsfilosofi:

Tar dag för dag, har aldrig ett ”gjutet” träningspass utan är lyhörd för kroppens signaler och status, kör ibland tungt och ibland med högre repsantal.

Andraplatssseger

Eftersom hon inte tävlat tidigare så har hon – trots sitt blonda yttre – definitivt varit en av SM:ets ”dark horses”. SM 2001 i samband med Scandinavian Fitness Expo var hennes andra tävling, efter att i hård konkurrens vunnit kvalet i Lund ett halvår tidigare. Christel fick se sig snuvad på förstaplatsen av en mycket bra och trimmad Amelie Weijle. En andraplacering är ändå att beteckna som en seger för Christel, hon hade under tävlingen problem med en smärtsam ”rörlig” axelled och kunde därför inte prestera max i styrkemomenten och hinderbanan. Nästa gång så kommer hon förhoppningsvis att vara smärtfri och göra bättre ifrån sig.

Smälte publiken

Christels fantastiska symmetri gör henne till en tävlande som kommer till sin rätt på scenen. Och hennes charmfulla leende fick verkligen publikhavet i Victoriahallen att smälta den sista helgen i oktober. Frågan är om det finns någon fitnesstjej i Sverige som kan uppvisa en bättre symmetri!? Vi som har några år på nacken för osökt tankarna till en ny Rachel McLish (flerfaldig miss Olympia under åttiotalet).

Hjälp av en räv

Christel började sin styrketräningskarriär på Timrå Hälsostudio där hon även fungerade som spinninginstruktör. Hon fick där stor hjälp och många tips av elitlyftaren och gamle träningsräven Frank Sundström. Så småningom mötte hon sin fästman Henrik Sjöberg (SM 3:a -90 kg 2001) och numera är deras träning förlagd till ”hans” gym, EGO Hälsostudio i Sundsvall. Christel föredrar egentligen att träna med killar, men har även funnit sin like i Cajsa Nilsson (som även hon debuterade på SM-kvalet i Lund, med en hedersam sjätteplats i den korta klassen i ett stort startfält).

Eftersom Cajsa nu utbildar sig på Polishögskolan i Stockholm så är det mest Henrik och ”jokern” Jesper Claesson (SM 2:a i -90 samma år! ) som turas om att coacha henne. Christel tränar egentligen mer som en byggare än som en fitnesstjej, hon gillar att ta i!

Som person är Christel en mycket behaglig människa som inte gör onödigt väsen ifrån sig. Själv tycker hon inte att hon är speciellt bra, benämningen ”low profile” passar väl in på henne. Självkritik är en faktor som bör finnas med i ett koncept för framgång, något som Christel enligt undertecknad ibland har en lite för stor dos av, men som kanske ändå krävs för att nå ända fram. Hur långt hon kommer nå bestämmer hon själv, förutsättningarna finns onekligen där!

Artikeln införd i BODY 218 / 2-2002.

I BODY 220 / 4-2002 kan du även läsa artikeln ”Träning med Christel Hansson – Ljuset från Norrland”, också skriven av Anders Graneheim.

Bild 326723

Bild 326724