Svenskorna bröt bäst

På lördagen avgjordes landskampen i armbrytning i Åre, en lagtävling för damer där Sverige mötte Norge och Finland. I Sveriges lag deltog kusinerna Heidi Andersson och Fia Reisek, tillsammans med Malin Bergström. Sverige vann på 13 poäng, följt av Finaland 8 poäng samt Norge på 6 poäng. Bilder kommer i veckan på bland annat heidiandersson.com.

Notiser från media

Sveriges starka kvinnor var överlägsna i landskampen
Åre. Det var hög stämning när landskampen i armbrytning avgjordes. Sverige med femfaldiga världsmästarinnan Heidi Andersson i spetsen, vann överlägset.

Nordisk landskamp i armbrytning blev succé
I lördags avgjordes den första tävlingen i sitt slag i Åre. Nämligen en landskamp i armbrytning där Sverige, Norge och Finland ställde upp med tre armbrytare var. Tävlingen vanns av Sverige på 13 poäng, före Finland 8 och Norge 6.

Heidi Andersson låter meddela: ”Den 1 oktober 2005 arrangeras för första gången armbrytartävlingen Nordic Challenge i Åre på Holiday Club i samband med Åre Höstmarknad. En Nordisk landskamp i armbrytning mellan Norge, Finland och Sverige!”

”Nordic Challenge är en helt ny unik tävlingsform. Till Nordic Challenge så tar Sverige, Norge och Finland ut sina tre bästa armbryterskor oavsett viktklass, vilket innebär att några av världens bästa armbryterskor, med VM-, EM- och nationella mästerskapstitlar möts i Åre för att tävla i lag mot de övriga nationerna.

Principen är att varje landslagsbrytare möter samtliga armbryterskor från de två motståndarländerna – d v s 6 matcher vardera, för att en vinnande nation slutligen skall kunna utses!

  • SVERIGES LAG: Heidi Andersson, Fia Reisek, Malin Bergström
  • FINLANDS LAG: Tanja Miettunen, Sari Siren, Tarja Tähtinen
  • NORGES LAG: Lene Eilertsen, Laila Taule, Nathalie Motzfeldt.

För mer information om Nordic Challenge kontakta: Pär Olofsson, 0708-69 02 55

Bild 326387