Bänkpress-VM: Resultat, bilder och rapporter

Kraftsport.nu rapporterar om de tyngre klasserna på VM:
”Efter tre raka VM guld fick Kenneth ”Kenta” Sandvik nöja sej med silver på årets VM, guldet gick till Ryssland och bronset till Sverige. Ove Lehto slutade femma.”

Resultat: 17th IPF WORLD BENCH PRESS SINGLE LIFT CHAMPIONSHIPS

Fredrik Svenssons träningsjournal: Bänkpress-VM
”Då var VM över för denna gång och det blev inte riktigt som man hoppats på men 340 och medalj är ju rätt bra även det.”

Ove Lehtos träningsjournal: Bänkpress-VM
”När stången var nästan vid bröstet på mitt första lyft exploderade skjortan, som tur var skadade jag mig inte det minsta. Så det var bara att rusa ut och dra på reserv skjortan.”

Lerums Tidning: Anna vann VM i nya klassen
”Lerums Atletklubbs bänkpressare Anna Olsson vann VM-guld också i sin nya viktklass. De tyngre konkurrenterna hade ingen chans att hindra Anna från att ta sitt första guld i denna klass. 135 kilo blev segerresultatet, med snudd på 140…”

En tråd på ÅKK:s forum har de senaste uppdateringarna

Dala-Demokraten: Sandra blev utan resultat
”För ett år sedan blev Borlänge AK:s världsmästare när VM i bänkpress avgjordes i Stockholm.
När hon på lördagen skulle försvara det vid VM i ungerska Miskolc lyckades det inte alls. Sandra blev utan resultat efter att ha misslyckats med ingångsvikten 170 kilo.”

Norska Styrkelyftsförbundet bjuder på bilder från Bänkpress-VM

Kraftsport.nu rapporterar om de tyngre klasserna på VM:
”Efter tre raka VM guld fick Kenneth ”Kenta” Sandvik nöja sej med silver på årets VM, guldet gick till Ryssland och bronset till Sverige. Ove Lehto slutade femma.”

Ålandstidningen: Inget fjärde VM-guld till Kenta
”ÅKK-lyftaren Kenneth Sandvik lyckades inte försvara sin VM-titel i bänkpress en tredje gång. Efter tre raka guldmedaljer blev det ett silver.”

Styrkelyft.se: Anna Olsson guldmedaljör på VM
”Anna Olsson tävlade i klass 56 kg där hon lyfte till sig en guldmedalj genom att bänkpressa 135 kilo. Amit Selberg tävlade i klass 67,5 kg där han slutade som 5:a med 195 kilo. Christian Hedman tävlade i klass 75 kg där han bänkpressade 207,5 kilo som räckte till en 4:e placering.”

Trelleborgsallehanda.se: Hallå där Gärsnäspågen Johnny Wahlqvist, som just nu laddar inför bänkpress-VM i Budapest, som avgörs i morgon
”Vilka är dina chanser?
– Om allt fungerar så är de väldigt bra. Och jag ser inte varför det inte skulle fungera. Det är bara att kämpa på och be till Gud att det håller.”

Dala-Demokraten: Christian VM-fyra
”När VM i bänkpress arrangerades i Stockholm förra året blev Borlänge AK:s Christian Hedman fyra. Därför var han jättenöjd när han på torsdagskvällen slutade på fjärde plats vid VM i ungerska Miskolc.
– Visst måste jag vara nöjd när jag i min viktigaste tävling för säsongen slutar fyra och framför allt när jag dessutom tangerade det svenska rekordet, säger Christian.”

Dalademokraten: Dags för Sandra Lönn att försvara sitt VM-guld
”Hon är försvarande mästare. Men inför kommande veckas VM i bänkpress är Borlänges Sandra Lönn osäker på formen.
– Jag har inte kunnat förbereda mej som jag vill, säger Sandra.”

Dagbladet: Hirvonen och Svensson optimistiska inför årets bänkpress-VM
”Den ene satte världsrekord för två veckor sedan. Den andre har inte ett godkänt lyft på de tio senaste försöken. Sundsvallshoppen Fredrik Svensson och Marcus Hirvonen åker till bänkpress-VM med två helt olika formkurvor.”

Ålands Kraftsportklubb har en bra översikt av de tävlande i tungvikten: ”I år har Internationella styrkelyftsförbundet ändrat om lite i kalendern och årets VM går redan nu i maj, närmare bestämt 24-28 i den ungerska staden Miskolc. ÅKKs Kenneth ”Kenta” Sandvik tar sikte på sitt fjärde raka VM guld i bänkpress, motståndet är dock kanske hårdare än någonsin.”