Rapporter från helgens strongmantävlingar

Både Eskiltuna-Kuriren och Folket rapporterar från helgens tävling i Eskiltuna, länkar finns nedan om du läser vidare (tack för tipset Bonnie!). Anders Johansson från Sundsvall vann i hettan en poäng före Björn Andersson, Kalmar. Trea kom Peter Rundberg från Göteborg.

Resultat och bilder från ”OS” i Ockelbo 2 juli 2006 finns hos Böle Strongteam.

Anders Johansson har nu uppdaterat med sin sedvanliga tävlingsrapport:
”Jag beger mig sedan till Micke Olssons power gym där vi dricker lite proteindrinkar och blir intervjuade av tv. Peter visar stolt upp att han nu väger modiga 164 kg, psykningskriget börjar och Peter är nog kaxigare än vanligt (med glimten i ögat).”

Arbetarbladet: Musklernas och viljornas kamp i Ockelbo
”Du ser ut som en ostbåge. Sträck på dig!” Peppandet var av det mer hårdföra slaget när flera av landets starkaste män och kvinnor tävlade i showlifting på Ockelbo marknad i går. När musklerna började svida var det viljan som fick fortsätta kampen.”

Eskiltuna-Kuriren: Tio stora starka på torget
”Välta 400 kilos däck – åtta gånger, dra biogasbil på tio ton eller bära två stålväskor på 150 kilo vardera, det är styrkeprov som heter duga. Men tävlar man om att bli Sveriges Starkaste Man är det bara att bita ihop. I helgen var det kval – mitt på Fristadstorget.”

Folket: Sveriges starkaste killar gjorde upp
”De kom från hela landet. Från Porjus i Norrbotten, från Göteborg, från Sundsvall, Smålandsstenar och Vingåker. Tio starka män, med ett enda mål. Att vara den starkaste.
I lördags avgjordes sista kvalet till tävlingen Sveriges Starkaste Man, och skådeplatsen var Fristadstorget i Eskilstuna.”

Dinstad.nu har bilder från Strongmantävlingen i Eskiltuna

Resultat från Eskilstuna

1. Anders Johansson 55p
2. Björn Andersson 54p
3. Peter Rundberg 46p
4. Daniel Wiklund 42p
5. Jan Umalar 30p
6. Ulf Eriksson 27p
7. Jan Edorfsson 21p
7. Mikael Folkesson 21p
8. Thomas Z 20p
9. Stefan Söder 14p

Allt enligt gästboken hos Anders Johansson: starkeanders.se.