Tyngdlyftning: Rapporter från Ungdoms-EM 2006

Tyngdlyftningsförbundet rapporterar om förra veckans U-EM: ”Det blev ett lyckosamt Ungdoms-EM för våra svenska deltagare vid tävlingarna i Landskrona med förbättringar av personbästa resultat för samtliga. Dessutom noterades en del nya svenska rekord.” Läs vidare för fler nyheter om UEM, artikeln uppdateras kontinuerligt…

Tyngdlyftning: Starka svenska insatser på U-EM
”Det blev ett lyckosamt Ungdoms-EM för våra svenska deltagare vid tävlingarna i Landskrona med förbättringar av personbästa resultat för samtliga. Dessutom noterades en del nya svenska rekord.”

Bild 326087
Sydsvenskan: Svensk tyngdlyftning ska lyfta
”Svensk tyngdlyftnings framtid ser ljus ut. Ungdoms-EM avgörs i veckan i Landskrona idrottshall. Och i går seglade två svenska tjejer i 58-kilosklassen in bland de tio bästa i Europa. Samt en bland de tio i 63-kilosklassen. Jönköpingstjejen Matilda Samuelssons sjätteplats var i överkant på vad den svenska ledningen vågat hoppas på.”

Video: SVT Sport: 13-åring ger svensk tyngdlyftning hopp (från 2005-11-12)
”Just nu pågår VM. Där är inte en enda svensk i med. Vi hittade istället landslaget i Haninge och där bjöd 13-årige talangen Hewa Sadi på ett svenskt rekord.”

Eleiko: European Youth Championships 2006 – Report 1
Eleiko: European Youth Championships 2006 – Report 2
Eleiko: European Youth Championships 2006 – Report 3
Eleiko: European Youth Championships 2006 – Report 4
Eleiko: European Youth Championships 2006 – Report 5
Eleiko: European Youth Championships 2006 – Report 6
Eleiko: European Youth Championships 2006 – Report 7

Gotlands Tidningar: En stark mångsysslare
”Åttonde plats i ungdoms-EM förra veckan. Men att redan nu satsa enbart på tyngdlyftning är inte aktuellt för Carita Hansson. Friidrotten och i viss mån orientering lockar ännu.
– Jag vill nog försöka hålla på med alla tre, säger 14-åringen.”

Gotlands Allehanda: Carita Hansson på åttonde plats i EM
”Carita Hansson klarade sin målsättning med råge på ungdoms-EM i 63-kg-klassen i Landskrona. Carita hade inga förväntningar om placeringar men ville förbättra sitt personbästa, vilket hon också gjorde.”

Helsingborgs Dagblad: Svenska lyft väger för lätt
”Hemmahoppen slår svenska rekord på löpande band men det krävs ännu mer träning för att hota den översta eliten.”

Helsingborgs Dagblad: Ingen OS-medalj på 34 år
”Sverige har haft några toppar men för tillfället är det tunt, även på seniornivå. Jim Gyllenhammar är den som hävdar sig bäst men trots sitt svenska rekord i stöt (221 kilo) fick han nöja sig med en åttondeplats i tyngsta klassen vid EM i våras. Så tuff är konkurrensen – och så långt efter är de allra bästa svenskarna.”

Gotlands Tidningar: Carita slog personligt rekord i ungdoms-EM
”Nytt personligt rekord efter en förbättring med sex kilo och en åttondeplats i ungdoms-EM är inte illa, konstaterar Visby AK:s Carita Hansson.”

Helsingborgs Dagblad: Spanjorska slog Europarekord
”Spanskan Maria De la Puente blev onsdagens stora profil vid ungdoms-EM i Landskrona när hon satte nytt ungdomseuroparekord i ryck när hon tog 76 kilo.”

SR: Skarakille satte svenskt ungdomsrekord
”Vid europamästerskapen i tyngdlyftning för ungdom satte Jimmy Källgren Skara nya svenska ungdoms- och juniorrekord i stöt och sammanlagt med 103 respektive 181 kilo. Det räckte ändå inte till mer än en tionde plats totalt i 56-kilosklassen.”

Helsingborgs Dagblad: Öst-dominans i Landskrona
”De tidigare öststaterna dominerade vid JEM i tyngdlyftning i Landskrona. Antoniu Buci, Rumänien, var överlägsen i 56-kilosklassen med sammanlagt 254 kilo. Svenskarna Jimmy Kallgren och Hewa Said blev 10:e respektive 16:e med 181 respektive 162 kilo.”

Dagbladet: Kometen Reiser lyfter mot UEM
”Snart gäller det för 16-åriga tyngdlyfterskan Josefin Reiser från Sundsvalls Atletklubb.
I dag åker hon till ungdoms-EM i Landskrona och kan där få möta världseliten. Redan det är en stor framgång för Josefin som gjort kometkarriär inom sporten.”

Helsingborgs Dagblad: Rekordjakt i Landskrona
”Ungdoms-EM blir lite mindre än väntat men i startfältet finns många blivande världsstjärnor.”

Tyngdlyftning.com: Väl förberedda ungdomar till Landskrona
”Våra 6 ungdomar som skall tävla på Ungdoms-EM i Landskrona anländer väl förberedda och motiverade till tävlingen under måndagen. De har i år deltagit på 4 läger inklusive Lyftarskolan. Det senaste lägret var i början av juli. Formellt fastställdes det vilka som blev uttagna till U-EM efter det att Ungdoms-SM hade avgjorts i maj.”

Gotlands Tidningar: Ungdoms-EM för Carita Hansson
”Visby AK:s väldigt lovande lyftare, Carita Hansson, har blivit uttagen att representera Sverige vid Ungdoms-EM i tyngdlyftning, som i år går i Landskrona.”

Sveriges Radio P4 Västernorrland: Josefin från Sundsvall lyfter tungt i EM
”Den 23-30 juli arrangeras Ungdoms-EM i Tyngdlyftning i Landskrona. Josefin Reiser 16 år från Sundsvall är en av 83 flickor som skall vara med och tävla och Josefin kvalificerade sig genom att vinna ungdoms-SM. Hon lyfte då 30 kilo mer än flickan på andra plats.”