Tyngdlyftning: Rapporter från finalen i Lag-SM

Gotlands Allehanda skriver om hemmalaget som blev bäst i Sverige: ”Visby AK tog hem SM-guldet. Seniorlaget vann finalen i går eftermiddag.” Läs vidare för fler rapporter.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet har resultaten från Lag-SM.

Gotlands Tidningar: Nu har VAK vunnit allt
”Sveriges starkaste lag kommer från Gotland. I helgen vann Visby Atletklubb SM-guld för seniorer.
– Det här är första gången jag är riktigt, riktigt nöjd, säger en uppspelt tränare, Ulf Stillman, till Radio Gotland.”

Gotlands Allehanda: Allt är sig likt i styrketräningslokalen i Södervärnshallen
”I går kunde Visby Atletklubbs sex seniorer lyfta bucklan som bevisade att de är starkast i Sverige. I går var hälften av grabbarna tillbaka i Södervärns styrketräningslokal, som vore det en alldeles vanlig dag.
– I dag är vi i alla fall träningslediga, ler Oskar Hansson, som avgjorde SM-tävlingen i helgen som lagets sista lyftare.”

Norrköpings Tidningar: NAK stupade på guldlyftet
”Guldlyftet höll inte. NAK fick nöja sig med SM-brons.
– Jag gjorde i alla fall ett försök, sa Johan Elliot.”

SR P4 Gotland: SM-guld till Visby AK
”Visby AK tog SM-guld i tyngdlyftning på herrsidan. Visby AK slog Norrköping, Spårvägen och Örebro. Förutom SM-guldet satte man nytt klubbrekord, 1791 poäng.”

SR P4 Östergötland: SM-Brons till Norrköpings Atletklubb
”Norrköpings Atletklubb tog på söndagen brons i SM-finalen i tyngdlyftning hemma i Sporthallen. I finalen kämpade de tre lagen Visby, Spårvägen och Norrköping in i det sista – i en tävling som avgjordes i det allra sista lyftet.”

Kristianstadsbladet: Tungt SM-guld till överlägset Sörby
”Sörby BoIS veteranlag tog guld när SM-finalerna för lag avgjordes i Norrköping. Trion Erik Gustavsson, Ulf Ingvert och Ronald Sanderberg lyfte till sig 944 poäng.”

Folkbladet: Två SM-medaljer för Norrköpings AK
”SM-finalen i tyngdlyftning blev ett drama ända in i sista lyftet. Och Norrköpings Atletklubb var med i guldstriden hela vägen.
– Just nu känns det lite tomt, men vi gjorde ändå allt vi kunde för att nå ända fram, säger NAK:s siste man, Johan Elliott.”