Dolph Lundgren sommarpratar 19 juli!

Bild: Kirsty Wigglesworth (AP).

Idag presenterades sommarvärdarna för programmet Sommar i P1, det radioprogram som ibland leder till ”lyssnarstormar”. Den 19 juli är det Dolph Lundgren som har en och en halv timme på sig att tala om sina många intresseområden och spela sin favoritmusik.

Beställ en sms-påminnelse för att hinna lyssna live, eller ladda hem och lyssna på podcasten i efterhand: sr.se/sommar.

Läs tidigare artiklar om Dolph på body.se: Dolph Lundgrens träningsvideo & Quentin Tarantino
Efter genombrottet i Rocky IV spelade Dolph 1986 in en träningsvideo kallad Dolph Lundgren: Maximum Potential. Regissören Quentin Tarantinos (Reservoir Dogs, Kill Bill) första jobb i filmbranschen var faktiskt att vara produktionsassistent vid inspelningen av denna video.

Filmandet skedde bland annat på en gräsmatta vid Venice Beach, och Quentin blev satt att plocka upp allt hundbajs. Vilket skulle visa att skitjobb faktiskt kan löna sig.Dolph om träningen & dieten inför Rocky IV
Vem skulle inte vilja ge Sylvester Stallone riktigt på käften om betalning vore tillräckligt bra? En som fått chansen, och hyfsat med pengar dessutom, är svensken Dolph Lundgren. Men han har fått slita hårt! ”Sly” krävde minst 10 kilo mer muskler på några månader! Ivan Dragos träningsscener skedde för övrigt i NASAs högkvarter, i samma maskiner som astronauterna tränar i.