SM i Bänkpress 2008 nu till helgen

Denna helg, 15-16 november, arrangerar Borlänge AK SM i Bänkpress för seniorer och ungdom/juniorer på arenan Cozmoz. Entré: 20 kr. Förutsättningarna är goda, många tävlande och tunga vikter, flera världsrekordförsök är annonserade!

Bild 325549

Dalarnas Tidningar: Succé för SM i bänkpress
”SM i bänkpress på Cozmoz i Borlänge i helgen blev en succé. Sportsligt som publikt.
– Vi fick enorm respons av Borlängepubliken, sa en tacksam silvermedaljör, Jens Langörgen, Borlänge AK.”

Dalarnas Tidningar: Världsrekordförsök i Borlänge-SM
”Helgens SM i styrkelyft i Borlänge lovar världsrekordförsök.
– Marcus Hirvonen och Anton Kraft är två tuffa lyftare som siktar på världsrekord i respektive klass, avslöjar arrangörsföreningen och Borlänge AK:s, Jens Langörgen.”

Länstidningaen: Cecilia och Niklas laddar för guld
”De har bara en minut och tre försök på sig att göra lyftet. Bakom ligger ett års förberedelser. Paret Cecilia och Niklas ska i dag tävla i SM i bänk-press – och det är bara guld som räknas.”

ÖP.se: Storslam för ÖAK
”Fyra tävlande, fyra guld. Östersunds atletklubb ordnade storslam när SM i bänkpress avgjordes i Borlänge.”

NSD: Larsson lyfte hem silvret
”Kiruna atletklubbs landslagsman Markus Larsson imponerade stort vid SM i bänkpress i Borlänge. Han förbättrade sitt personbästa i klass +125 från 300 till 302,5 och åter klara en silvermedalj.
– Gör man sin bästa tävling någonsin så kan man inte vara annat än nöjd, kommenterar Larsson.”

GD.se: Dubbla rekordlyft av Fredrik Jäder
”29-årige Fredrik Jäder, boende i Gävle men tävlande för IFK Dannemora-Österby, visade världsklass i bänkpress i helgen. När SM avgjordes i Borlänge var Fredrik helt överlägsen och tog hem SM-guldet för femte året i rad.”

Ystads Allehanda: Johnny svensk mästare
”Han är brännhet just nu, kraftkarlen Johnny Wahlquist. Nästan direkt hemkommen från VM-bragden i bänkpress i Kanada tog han i helgen sitt 13:e SM-guld. Detta skedde i Borlänge.”

Karlskoga-Kuriren: Lucia slog till i sista mästerskapet
”I sitt sista juniormästerskap slog Lucia Christensen till med nytt svenskt rekord. 116 kilo i tredje försöket gav dessutom ett SM-guld.
– Helt fantastiskt, säger hon.”

nwt.se: Svenskt rekord för Lucia
”Lucia Christensen från Karlskoga slog i helgen till med ett nytt svenskt rekord i bänkpress. Detta gjordes lämpligt nog på just SM i bänkpress.”

Sundsvalls Tidning: Mikael starkast i Norden
”Starkast i Norden och ett bättre resultat än vad segraren hade på VM i år. Mikael Lundin, Stocka och Sundsvalls AK, siktar på VM- och EM-titlar nästa år.”

Nerikes Allehanda: Vann ungdoms-SM med 160 kilo i bänkpress
”Han är 18 år, tar 160 kilo i bänkpress och är nybliven svensk mästare. Rickard Kanon från Hallsbergs AK tog klubbens första SM-guld i grenen.”

Dala-Demokraten: Christian och Jens gladdes över SM-silver
”Förra året blev Borlänge AK:s Christian Hedman svensk mästare i bänkpress. Den titeln lyckades han inte försvara när årets SM avgjordes på Cozmoz i Borlänge.
Trots att Christian gjorde sin bästa tävling för året fick han ändå nöja sig med silver.”