72-åriga Wanja klarar 55 push-ups

BODY har tidigare skrivit om ”gym-mormor” Wanja Sjödin från Gävle som började träna vid 46 års ålder (läs mer nedan) och hon fortsätter att imponera. VG.no har ett videoreportage från gymmet där Wanja tränar sex dagar i veckan:

Bild 325484

2006 inför 70-årsdagen skrev BODY följande:
Wanja har både en egen hemsida med en blogg – som inte bara profilerar hennes träning utan också andra tränande på gymmet Workoutcenter i Gävle.

Zone Capone var först med att profilera Wanja

En tuff dam; Efter sommaruppehållet skulle Wanja börja träna igen i oktober, och lyckades tappa en 20-kilos metallviktplatta på stortån med brott som följd. Men Wanja tränade färdigt innan hon åkte till ortopeden. Dagen efter var hon tillbaks på gymmet, och kör fortfarande sex dagar i veckan med målet att till jul nå tillbaks till samma styrka som innan uppehållet: Exempelvis marklyft 112,5 kg, benböj 100 kg, bänkpress 62,5 kg, 25 dips…

Arbetarbladet profilerar en jubilar: ”Det är omöjligt att tro att Wanja Sjödin fyller 70 år. Hon kallas för gym-mormor av de andra på gymmet vid Södermalmstorg. Hon är deras idol och inspiration.

Gymmet är Wanja Sjödins andra hem. Där tränar hon ett par timmar varje dag i veckan. I alla fall fem dagar, den sjätte springer hon en mil i Hemlingby, det är för att hålla konditionen uppe. Den sjunde vilar hon.”