Hoa åter wrestlingkommentator i rutan

Bild: Kanal 9.

Ikväll med start 21:00 på Eurosport gör Lennart ”Hoa” Dahlgren och parhästen Bruno Arvidsson comeback som wrestlingkommentatorer: ”Den före detta tyngdlyftaren Lennart Dahlgren kommenterade tillsammans med Bruno Arvidsson i mitten av 90-talet över 200 program wrestling på TV3 och TV1000.

Hoa-Hoa Dahlgren blev snabbt omtyckt för sitt annorlunda sätt att kommentera och se på wrestling.”

Dagens pressrelease från Eurosport och ett exempel på hur det kunde låta nedan, fler samlade citat finns på Sebbes hemsida, att de saknats i rutan tyder denna namninsamling på. För mer information om Wrestlingscenen kan du besöka diskussionsforumet SweWrestling.com (där bland annat kvällens ena kommentator Bruno Arvidsson är aktiv).
Hoa-Hoa ny kommentator på Eurosport

Samma vecka som omtalade filmen The Wrestler med en Oscarsnominerad Mickey Rourke (bästa manliga huvudroll) går upp på svenska biografer debuterar Lennart Hoa-Hoa Dahlgren som wrestlingkommentator för Eurosport. Hoa-Hoa återförenas med sin gamla parhäst Bruno Arvidsson vilket innebär en comeback för Sveriges populäraste wrestlingkommentatorer.

– Det är 13 år sedan sist men det känns som att jag aldrig lagt av, taxichaffisarna frågar fortfarande när jag ska kommentera nästa gång och nu kan jag äntligen säga att det blir i morgon, säger Lennart Hoa-Hoa Dahlgren.

Hoa Hoa som vunnit ett flertal SM i tyngdlyftning är kanske idag mest känd som mångårig deltagare i tävlingsprogrammet På Spåret där han varit i final fyra gånger och vunnit en gång. Men nu är det alltså dags att återuppta karriären som wrestlingkommentator. Eurosport har tecknat ett tvåårskontrakt med World Wrestling Entertainment och kommer att sända de båda programmen This Week in WWE och WWE Vintage Collection på måndagkvällar med start 9 februari. I This Week in WWE får vi följa det senaste som hänt inom wrestlingen i ett specialproducerat magasin för Eurosport som samlar det bästa materialet från programmen RAW, SmackDown och ECW och garanterar såväl spektakulära matchbilder som intervjuer och nyheter. WWE Vintage Collection koncenterar sig som namnet antyder på klassiska fighter mellan wrestlinglegendarer som till exempel Hulk Hogan, Stone Cold Steve Austin, The Rock och Bret ”The Hitman” Hart.

Sändningstiderna på Eurosport måndag 9 februari

  • 21.00-21.30 Wrestling: This Week on World Wrestling Entertainment
  • 21.30-22.30 Wrestling: Vintage Collection med legendarerna: Undertaker (USA), Macho Man (USA) och Hulk Hogan (USA)