Rapporter från Strongman-SM -105 kg

7 mars arrangerades Strongman-SM -105 kg i Nöjesfabrikens lokaler i Karlstad. Danny Andersson har tagit hem titeln de senaste fyra åren, men var i år tvungen att stå över pga skada. Detta ledde till att förra årets tvåa Mats Jönsson, Säffle och trea John Pasanen, Timrå, vardera klev en placering högre upp på pallen. Thor Svensson, Uppsala på tredjeplats. Mer info på BODYs forum, rapporter finns nedan.

NWT: Mats Jönsson – Sveriges nya strongman
Nu är strongman-SM avklarat och där med är det bestämt vem som kan titulera sig som Sveriges starkaste man. Mats Jönsson från Säffle fick en efterlängtad seger i 105-kilosklassen när tävlingen under lördagen avgjordes i Karlstad.
– Det känns underbart!, meddelar han strax efter prisutdelningen.VF: Vilket lyft för Jönsson
Mats Jönsson är Sveriges starkaste man i klassen minus 105 kilo. Detta stod klart efter att Säfflekraftkarlen vunnit SM under lördagen.
– Äntligen får jag chansen att mäta mig med övriga världen, säger Jönsson.SR P4 Värmland: Strongman
SM i Strongman avgjordes i Karlstad under helgen. Mats Jönsson från Säffle vann.Sundsvalls Tidning: John Pasanen tog silver på Strongman-SM
Han har två brons sedan tidigare i Sveriges starkaste man, Strongman-SM.
I lördags tog John Pasanen från Sundsvall hem silvermedaljen på tävlingen, som avgjordes i Karlstad.
– Det var snorhård konkurrens så jag är jättenöjd med en andraplats. Nu känner jag mig överkörd av ett tåg, säger John Pasanen.Dagbladet: Hallå där John Pasanen…
… från Timrå som i lördags blev tvåa i ”Sveriges starkaste man” i klassen under 105 kilo. Hur tyckte du att det gick för dig?
– Det var ju snornära att jag vann men jag är nöjd för det gick faktiskt tokbra, det var ingenting som gick riktigt snett.Finnveden NU: Hallå där Sebastian Davidsson…
…i Kärvaryd. Sveriges starkaste dräng som i helgen deltog i tävlingen ”Sveriges starkaste man” som hölls i Karlstad. Du hamnade på femte plats i lördagens tävlingar, hur känns det?
– Jag hade som mål att hamna i topp fem, och med tanke på det hårda motståndet är jag jättenöjd med resultatet.