Pierre Chamoun sjätte bäst i Europa

Bild: Pawel Kleineder.

Bodybuildingförbundets rankinglista för 2008 analyserar placeringarna på bland annat EM och VM. Förstaplatsen innehas av den bulgariske supertungviktaren Dimitrov som tog hem overall på EM och bronset på VM.

  1. Dimitar Dimitrov, Bulgarien – 167
  2. Josep Merino, Spanien – 137
  3. Vugar Verdiyev, Azerbajdzjan – 109
  4. Ratislav Solar, Slovakien – 100
  5. Oscar Marin, Spanien – 100
  6. Pierre Chamoun, Sverige – 88


Det är ett stort steg uppåt på rankinglistan över bästa europeiska herrbyggare från 2006, då Pierre Chamoun rankades på 16:e plats. Läs mer om Pierre på hans hemsida, eller se reportaget i februariutgåvan 2009 av BODY – tidningen finns att köpa i vår webbshop:
GROV & GRYM: Vi har träffat kraftpaketet Pierre Chamoun
Per centimeter är han den grövsta vi har i Sverige. I Sverige förresten… Kanske är hans grymma massa tillräcklig för att erövra världen. Pierre Chamoun är i alla fall redo att göra ett försök.Vid Herr-EM Bodybuilding 2008 tog Pierre hem en andraplats i herrar -90 kg. För mer information och bilder från tävlingen som genomfördes i Playa de Aro, Spanien, besök BODYs forum.

Tvåa i Arnold Amateur Bodybuilding 2008

I lätt tungvikt på Arnold Amateur 2008 var det endast endast VM-segraren 2007, Eduardo Correa, som kunde rå på Pierre Chamoun som tog en andraplats. Mer på BODYs forum