U-JSM Styrkelyft 2009 avgjordes i helgen

Ungdoms- och junior-SM gick i Örebro 28-29 mars. Örebro Kraftsportsklubb arrangerade. Resultatlistan från tävlingarna i Svenska Styrkelyftförbundets databas Styrkelyft Online. Man tävlar som ungdom mellan 14-18 år och som junior mellan 19-23 år. Nedan fler rapporter från media från tävlingarna…

Tävlingarna diskuteras i denna tråd på forumet Kolozzeum. Svenska Styrkelyftförbundet har ett register över alla de svenska rekorden i de olika ålders- och viktklasserna. International Powerlifting Federation har register över världsrekorden. Vill man veta mer om styrkelyft för ungdomar kan man besöka den väluppdaterade och aktiva ungdomsavdelningen hos Jönköping Styrkelyft.

Lukeå Atletklubb har bildgalleri och inom kort även video från tävlingarna.

Styrkelyftaren.com: U-JSM i Örebro – Svensk Styrkelyft lever
”SM-tävlingarna i Örebro är nu över och visst har det varit två underbara dagar fyllda med talangfyllda lyftare från norr till söder i vårt avlånga land!”

NWT: Rekord och medaljer i styrke-SM
”För ett halvår sedan började 14-åriga Ina Fager från Västra AK i Karlskoga att träna styrkelyft.”

Piteå-Tidningen: Erik fick inte världsrekordet godkänt i SM
”Öjeby AK tog fem guldmedaljer vid ungdoms- och junior-SM i styrkelyft i Örebro. Men klubben gickockså miste om ett världsrekord. Erik Degerman, 17 år, klarade 291 kilo i knäböj i sin viktklass – men fick lyftet underkänt av domarna.”

Lokaltidningen: Oskarshamnskillar skördade framgångar på SM i styrkelyft
”Målet var ett guld och två silver. Facit blev två guld och ett silver. SM i styrkelyft i Örebro blev en stor framgång för de tre Oskarshamnsgrabbarna.”

zsport.se: SM-silver till Jens i styrkelyft
”Det blev silver till 19-årige Jens Hellberg, Östersunds Atletklubb, när junior-SM i styrkelyft avgjordes i Örebro i helgen.
– Jäkligt roligt och det var inte så långt upp till guldet, sa Jens om sin mästerskapsdebut i juniorsammanhang.”

NWT: Ina tog guld i sitt första ungdoms-SM
”För ett halvår sedan började 14-åriga Ina Fager från Västra AJK i Karlskoga att träna styrkelyft. I helgen tog hon guld i ungdoms-och junior-SM i Örebro, och slog dessutom nytt svenskt rekord i sin klass i knäböj med 136 kilo.”

Lerums Tidning: JSM-guld och nya svenska rekord
”Mattias Ivarsson från Lerums Atletklubb slog till igen. Överlägsen segrare i klassen 90 kilo, när JSM i helgen avgjordes i Örebro, 138 kilo före tvåan.”

NT: Miia uttagen i EM-truppen
”Efter debuten i SM får Miia Liimatainen ladda för nästa stora uppdrag – EM i sommar.”

Dalademokraten: Borlängelyftare tog JSM-guld och JVM-plats
”Det blev ett guld och ett silver till Borlänge Atletklubb när junior- och ungdoms-SM i styrkelyft avgjordes i Idrottshuset i Örebro. Guldlyftaren var Christer Johansson, som var överlägsen i 75-kilosklassen.”

NSD: Nina Eriksson tog silver på junior-SM
”Kiruna atletklubbs Nina Eriksson blev som väntat silvermedaljör i klass 56 vid JSM i Örebro efter Angelica Brage, som förra säsongen vann junior-EM. Nina förbättrade sitt sammanlagda personbästa från 340 till 347,5 kg.
– Jag är rätt nöjd eftersom jag gjorde min bästa tävling någonsin, kommenterar Nina.”

NT: JSM guld direkt för Miia Liimatainen
”Miia Liimatainen, Finspångs Atletklubb, tog guld direkt i sin första tävling. Totalt 287,5 kilo gav JSM-guld i 48 kilos klassen.”

Folkbladet: Miia tog JSM-guld
”SM-guld i sin första tävling. Det är inte alla förunnat att få den starten på sitt idrottsliv. Miia Liimatainen i Finspångs Atletklubb lyckades. Hon vann junior-SM i styrkelyft i viktklassen 48 kg.
– Jag är nöjd med guldet, men inte med resultaten, säger Miia.”

Nerikes Allehanda: Robin vann supertung duell
”Örebro Kraftsportklubb fick två svenska juniormästare i Idrottshuset på lördagen. Robin Sjögren vann supertungviktsmötet med Johan Prieduls och Josephine Kvist tog hem tjejernas 75-kilosklass och är nu aktuell för junior-EM i sommar.”

SR P4 Örebro: Framgångar för ÖKK
”Nu i helgen har det varit ungdoms- och junior-SM i styrkelyft i Örebro i ÖKK:s regi. Över 100 ungdomar tävlade om SM-titlarna i respektive viktklass. Vi har träffat en mycket glad Josephine Kvist som tog hem ett av SM-gulden.”

Erik Degerman försökte sig på 291 kg, världsrekord i knäböj i klass ungdom -82,5 kg:

Norrköpings Tidningar: Miia i mammas fotspår
”Mamma Riitta var bäst i Europa och näst bäst i världen. Nu strävar dottern Miia Liimatainen mot samma mål.
– Jag får många bra tips, säger Miia.”

NSD: Rekordjakt på ungdoms-SM i styrkelyft

Piteå-Tidningen: Flera medaljhopp för Öjebyn AK

Folkbladet: Mia gör JSM-debut

Karlskoga-Kuriren: Från hästhagen till styrkelyftslokalen