Strömsund laddar för SM i Armbrytning

Första helgen i maj avgörs SM i Strömsunds Folkets hus, arrangör är den lokala föreningen Strömbrytarna. Armsporten växer så det knakar, hitintills i år har fyra nya klubbar tillkommit (Luleå, Enviken, Umeå och Karlskrona) i det Svenska Armsportförbundet. Armsport är anslutet till RF genom det Svenska Brottningsförbundet.

Lokaltidningen: Medaljregn över Skåne Armsport
”Skåne Armsport deltog med tolv brytare på SM förra helgen. Förväntningarna vara höga, men aldrig trodde de att det skulle gå så bra som det gjorde.”

Länstidningen: SM i armbrytning fick hela Strömsund att koka
”Blod, svett och tårar. Strömbrytarna och hemmahoppen P-O Svedberg och Håkan Berglund fick Strömsund att koka – och bjöd på guldregn.”

zsport: Heidi kom sågs och segrade
”Armbyterskan från Ensamheten kom, sågs och segrade. Nu är Heidi Andersson, 28, nästa mål OS. När armbytning kan bli en olympisk gren är däremot oklart.”

Norrbottenskuriren: Isbrytarna bröt hem medaljer
”Föreningen Isbrytarna är nybildad. Men redan nu kommer framgångarna. Helgens SM i armbrytning resulterade i både silver och brons.”

SR p4 Jämtland: Håkan skrällde i Armbrytnings-SM
”Tidernas största SM i armbrytning arrangerades i Strömsund i helgen. Arrangörsklubben Strömbrytarna hade gjort ett nyförvärv som verkligen visade styrkebesked. Gäddedebon Håkan Berglund tog inte mindre än fyra medaljer.”

Östersundsposten: Starka armar gör upp
”SM i armbrytning har aldrig varit större. När tävlingarna inleddes på fredagen i Strömsund med 250 deltagare var det rejält tryck i Folkets Hus.”

NSD: Här bryts ny mark
”Armbrytare behöver inte vara ensamma eller för den delen komma från Ensamheten. De trivs rätt bra tillsammans också.
– Man måste få tillfälle att träna med många olika sorters motståndare, säger Andreas Johansson i Kiruna SK.”

zsport.se: 28 hemmahopp spänner musklerna inför rekordstort SM i Strömsund
”Strömbrytarna laddar för fullt inför nästa helgs höjdare. Klubben arrangerar SM i armbrytning med 250 deltagare från hela landet och hoppas på rejält tryck på läktaren.”

zsport.se: Strömsund laddar för SM i armbrytning
”Har du sett armbrytningsfilmen ”Over the top” med Sylvester Stallone? Snart har du chansen att se den svenska versionen. Det är nämligen SM i armbrytning i Strömsund.”

zsport.se: Världens bästa Heidi siktar mot medaljer
”En av världens mest kända armbryterskor kommer till SM i Strömsund.
– Jag kommer gå upp i en viktklass, säger Heidi Andersson till LT.”