Guldchanser för Sverige under bänkpress-VM

Tolv svenska tävlande är i helgen tillsammans med coacher och domare nere i Hamm, Luxemburg för att delta på bänkpress-VM 2009. På kolozzeum finns en uppdaterad forumtråd.

Se TV4 Sundsvalls reportage om klubbkompisarna Marcus Hirvonen och Marcus Andersson (SAK) som deltar i samma viktklass på VM:

Bild 325321

Svenska Styrkelyftförbundet har resultat och kommentarer från tävlingarna. Powerlifting Watch har många rapporter från styrkelyftsvärlden, och under helgen kommer Bänk-VM att stå i fokus.

Torsdag 28 maj

  • 56 – Maria Eriksson (12.00)
  • 75 – Christian Hedman (18.00)

Fredag 29 maj

  • 67,5 – Anna-Maria Nöglegaard (12.00)
  • 90 – Fredrik Jäder (15.00)
  • 100 – Mikael Lundin (18.00)
  • 100 – Stefan Jamroz

Lördag 30 maj

  • 82,5 – Maria Johansson (10.00)
  • +90 – Sandra Lönn
  • 125 – Marcus Hirvonen (12.00)
  • 125 – Marcus Andersson
  • +125 – Johnny Wahlqvist
  • +125 – Fredrik Svensson

Vasabladet: Malaxbon Fredrik Smulter världsmästare i bänkpress
”Fredrik Smulter från Malax kan från och med i lördags titulera sig världsmästare i bänkpress.
I årets VM i Luxemburg fick han upp 337,5 kilo i det tredje och sista försöket vilket gav honom VM-titeln med överlägsen marginal. Tvåan Kenneth Sandvik, även han från Finland, kom tvåa med 305 kilo.”

Dala-Demokraten: Sandra Lönn missade i bänkpress-VM
”Det blev ingen ny medalj för den redan tidigare flerfaldiga VM-medaljören Sandra Lönn. Helgens VM i bänkpress i Luxemburg slutade med två icke godkända lyft.
– Det känns lite snopet men det är bara att bryta ihop och komma igen, säger Lönn, som bor i Kramfors men tävlar för Borlänge AK.”

YStads Allehanda: Flopp av Johnny på bänkpress-VM
”Johnny Wahlqvists drömmar om ett guld i bänkress-VM slutade i ett präktigt antiklimax. Kraftkarlen från Gärsnäs fick lämna Luxemburg utan ett giltigt resultat sedan samtliga lyft underkänts av domarna.”

Nya Åland: VM-silver till Kenta i bänkpress
”Först brons till Marcela. Och sedan silver till Kenta. Två nöjda medaljörer som Nyan fick tag på under hemresan från bänkpress-VM i Luxemburg.
– Jag hade inte alls väntat mig medalj utan siktade på topp fem, säger Kenneth Sandvik.”

SR P4 Västernorrland: Brons i bänkpress-VM
”Styrkelyftaren Marcus Anderson från Sundsvall tog brons i 125-kilos klassen i VM i bänkpress i Luxemburg i helgen. Marcus Andersson lyfte 295 kilo vilket räckte till en tredjeplacering.”

Ålandstidningen: VM-silver till Kenta i bänkpressen
”Under lördagen tävlade resten av ÅÅK:arna i bänkpress-VM som avgjörs nere i Hamm, Luxemburg. Bäst gick det för Kenneth Sandvik som tog silver i den tyngsta klassen.”

Västerbottens Folkblad: Maria Johansson ska spränga guldvallen
”Till yrket är hon bergssprängare. Nu tar hon ledigt, i helgen ska hon ska spränga guldvallen under bänkpress-VM i Luxemburg.
– Jag är mycket revanschsugen efter förra säsongens VM, säger hon.”

helahalsingland.se: Tung tävling väntar Lundin
”På fredag hoppas Mikael Lundin från Stocka att formen är på topp. Då ställer han nämligen upp i bänkpress-VM i Luxemburg.”

Skånskan: Tungt svenskt guldhopp
”Skåningen Johnny Wahlquist, 35 år, är ett 169 kilo tungt svenskt guldhopp när VM i bänkpress avgörs på lördag i Luxemburg. Då ska silvret från förra året bli till guld, så är det tänkt i alla fall.”

Ystads Allehanda: Nu ska Johnny ta guld
”Johnny Wahlqvist har vunnit VM-guld i bänkpress i styrkelyfts-VM. Men aldrig i ett renodlat bänkpress-VM. I helgen har han chansen i Luxemburg. ”Nöjd med silver? Nej, det är guld som gäller, säger Gärsnäsbon Wahlqvist.”

Sundsvalls Tidning intervjuar delar av Sundsvalls AKs rekordstora VM-trupp: ”Nyligen tävlingspensionerade Marcus Hirvonen har blivit av med sitt världsrekord – med 500 gram – till en norrman. Då väljer han att tävla igen – på VM.
– Världens snabbaste comeback, säger han med ett skratt.”

Ålands Kraftsportklubb
”På torsdag denna vecka så drar årets VM i bänkpress igång nere i staden Hamm i Luxemburg. Fyra ÅKK lyftare finns med under tävlingarna, Marcela Sandvik är först ut och tävlar redan på torsdagen i damernas 52kg klass. Inga websändningar verkar vara på kommande, men jag uppdaterar så snart jag vet något!”

Ålandstidningen: VM-brons till Marcela i bänken
”Marcela Sandvik tog VM-brons i bänkpress i Hamm, Luxemburg i torsdags. ÅKK:aren hade en bit till de andra medaljerna och säkrade istället ett brons då hon missat pallen de senaste VM-tävlingarna.”