Tolv uttagna till Talangjakten 2009

Team reFORM ger i år tolv personer proffshjälp inför deras tävlingsdebuter i grenarna Bodybuilding, Body Fitness eller Classic Bodybuilding. Gänget som valts ut att medverka består av fem killar och sju tjejer:

Bild 325318

  • Annelie Björk, 40 år från Linköping (Body Fitness)
  • Erik Björklund, 30 år från Västerås (Classic Bodybuilding)
  • Evelina Hammar, 23 år från Halmstad (Bodybuilding)
  • Frida Synneby, 32 år från Sollentuna (Body Fitness)
  • Jannie Eriksson, 22 år från Sundbyberg (Body Fitness)
  • Lena Alke, 22 år från Östersund (Body Fitness)
  • Lisa Långbergs, 22 år från Lund (Body Fitness)
  • Magnus Branzén, 35 år från Stockholm (Bodybuilding)
  • Martin Living, 31 år från Västerås (Classic Bodybuilding/Bodybuilding)
  • Niklas Wimnell, 31 år från Göteborg (Classic Bodybuilding/Bodybuilding)
  • Patrik Larsson, 29 år från Huddinge (Classic Bodybuilding)
  • Sanna Lundkvist, 21 år från Enköping (Body Fitness)

Läs mer om årets antagningsprocess på BODYs forum

I Talangjakten 2008 fick vi i journalform följa tre killar och tre tjejer som gjorde sina tävlingsdebuter på Luciapokalen:

Team reFORM:Under Fitnessfestivalen den 6-7 december var det äntligen dags för deltagarna att visa upp resultatet av fem månaders tuff träning och diet. Morgan och Nico hade redan ”tjuvstartat” med Decembercupen helgen innan, men för resten av gänget var det första gången de klev upp på en tävlingsscen.

Resultaten var över förväntan och samtliga deltagare åstadkom otroliga förvandlingar. Vi kan bara konstatera att vi är enormt nöjda med årets deltagare och deras prestationer.På BODYs länksida listas flera coachningsverksamheter som kan hjälpa dig som nybörjare att presentera den bästa formen på tävlingsdagen.

Såhär berättar Morgan Johansson (tvåa från vänster på bilden nedan) om tiden som gick:
Ni som har gått i tävlingstankar tycker jag absolut att ni ska söka till nästa omgång av Talangjakten, med den hjälp och stöd man får skapar det den perfekta förutsättningen till att ta klivet upp på scen! Tveka inte utan sök, se hur jag såg ut i början, man ska inte vara i form redan från start utan de är frågan om att komma i form, eller den bästa formen med just den individens forutsättningar, sen spelar det ingen roll om man kommer sist i sin klass eller inte.Monica Helénius, längst till vänster på bilden:
Vad otroligt rolig denna tiden har varit! Jag känner mig så superlycklig att jag genomförde detta ända till målet. Nu när man har tänkt och känt efter, hört andra människors åsikter så har det bara mynnat ut i positiva saker. En grej som en kompis sa till mig för ett par dagar som betydde väldigt mycket att höra, hon sa att det har kommit fram en så mycket gladare tjej nu!

Andra reaktioner som jag fått från mina nära vänner som var och kollade på tävlingen, de undrade ”vart kom det självförtroendet ifrån?” Hahahaa! Roligt att jag kan överraska er! Det var faktiskt det absolut hemskaste och roligaste jag har gjort! Men jag har fått en mycket bättre självkänsla! Och det! Är grymt!Elinor Abrahamsson, trea från höger på bilden nedan, kom inte hela vägen till final, men är nöjd med vägen till tävlingen:
Många har frågat mig om det inte känns tomt och så nu när talangjakten är över men det tycker jag inte. De senaste 6 månaderna har jag ju nämligen skapat mig en ny ”verklighet” än den jag levde i förut. Nya vanor, rutiner och andra prioriteringar än jag hade förut. Och eftersom jag trivts och mått så bra under hela den här tiden (förutom sista veckan) så ser jag ingen anledning till varför jag inte skulle kunna leva vidare så.

Jag känner att jag har utvecklats enormt. Och det är just det jag känner starkt att jag vill fortsätta med. Att UTVECKLAS från där jag befinner mig just nu.Nikola Fara, tvåa från höger på bilden nedan, uppskattade verkligen tiden:
Det blev verkligen en riktigt härlig upplevelse och en del av mitt liv där jag verkligen lärt mig oerhört mycket, både om mig själv men även om andra i min omgivning. Man lär sig uppskatta saker och individer på ett helt annat sätt under en diet (ett positivt sätt tycker jag).

Att jag skulle få så många nya underbara vänner hade jag inte räknat med. Team reFORM visade sig vara en riktigt stooooor familj, och då menar jag verkligen familj. Att komma hem till Fredrik och Eva den där första träffen i början av sommaren var som att komma hem till mamma och pappa. Öppet hus. Man kände sig som en i familjen direkt. Går ju egentligen inte beskriva den känslan med ord. Måste upplevas.Nuray Salibram, längst till höger på bilden, sammanfattar erfarenheten med:
Det har varit både tunga, hårda, slitsamma o skitdagar. Men samtidigt har jag haft jätteroliga, inspirerande, lärorika veckor. Eftersom detta var min första tävlingsdiet så hade jag ingen aning om att med rätt kost, träning och COACHER kunde förvandla sin kropp såpass på bara 4 månader och ställa sig på scen. Helt sjukt är det när jag tittar tillbaka på kort från ansökningen till Talangjakten 2008 och jämför med korten från tävlingen.

I början var jag väldigt nojig (tyvärr). Det hade satt sig i skallen på mig att jag ska vara bäst. Men sen fick en viss person – min coach FREDRIK – mig att inse att man först ska titta på vart man var från början och vart man nått såhär efter 4 månader. Man kan bara tävla mot sig själv! Jag kan säga att jag är SÅ nöjd. Jag är SUPERNÖJD för jag har aldrig sett mig i denna form tidigare.
De sex trötta men glada deltagarna i Talangjakten 2008 på Luciapokalen…