Styrkelyft: Rapporter från Junior-EM

På onsdag inleddes junior-EM i Idrottshuset i Jönköping, Jönköping SK arrangerade. (I styrkelyft är man junior mellan 19-23 år). Läs mer om de profiler som tävlade för Sverige i denna artikel från Junior-SM 2009, läs vidare för fler rapporter från media.

Bild 325309

På forumet kolozzeum har tävlingarna diskuterats flitigt. Svenska Styrkelyftförbundet har register över svenska rekord. International Powerlifting Federation har register över världsrekorden. Vill man veta mer om styrkelyft för juniorer kan man besöka ungdomsavdelningen hos Jönköping Styrkelyft.

LT: JEM-brons till Mattias
”Lerums Atletklubbs Mattias Ivarsson säkrade i helgen sin första internationella medalj. Det blev brons i juniorernas Europamästerskap, som gick i Jönköping.”

jnytt.se: ”Visste att jag skulle vinna”
”Damir Trokic var ett av de stora hemmahoppen när junior-EM i styrkelyft avgjordes i Jönköping. 19-åringen levde upp till förväntningarna genom att ta guld i 125-kilosklassen.”

NWT: Lindh nia totalt – fyra i knäböj
”Mathias Lindh, tävlandes för Karlstad Atletklubb, fick två år spolierade på grund av en mc-olycka. Men nu är han tillbaka på allvar.”

Barometern: Vilket lyft av Gabrielsson
”Personligt rekord och en niondeplats. Det blev facit för oskarshamnaren Marcus Gabrielsson i J-EM i styrkelyft.
– Jag är helt klart nöjd, säger 18-åringen.”

Norrbottens-Kuriren: Starka framgångar
”Norrbottens styrketjejer har verkligen visat framfötterna under junior-EM. Tre medaljer till länet bådar gott inför framtiden.”

nwt.se: Mathias starkt tillbaka efter mc-olycka
”Styrkelyftaren Mathias Lindh från Karlstad missade ungdoms-VM för två år sedan på grund av en mc-olycka. Men han har kommit tillbaka starkt och kvalat in till JEM i Jönköping, trots att han har tre år kvar som junior. I dag lyfter han för medalj i 100-kilosklassen.”

VF: Lindh redo för debut
”För två år sedan höll han på att mista livet i en otäck motorcykelolycka. Nu laddar styrkelyfttalangen Mattias Lindh, 20, för sitt första junior-EM.
– Jag är så jäkla nervös just nu, säger han.”

Corren.se: Bäst i Europa – igen
”Seger i EM. Då såg Angelica Brage redan fram emot – VM.
– Det kan nog smälla till där också, sa hon.
22-åringen från Linköping inte bara vann och försvarade sitt junior-EM-guld i styrkelyft. Det var utklassning i 56-kilosklassen i Jönköping.”

Lokaltidningen: Studenten Marcus Gabrielsson höjde sitt personbästa igen
”Nybakad student och förstaårsjunior. Styrkelyftaren Marcus Gabrielsson från Oskarshamn debuterade i JEM i onsdags. Totalt hivade Marcus upp 562.5 kilo och ökade det personliga rekordet igen.”

Piteå-Tidningen: Angelica Brage tog guld i junior-EM
”I går kunde Öjeby AK stolt presentera en ny guldmedaljör i sin klubb: Styrkelyftaren, Angelica Brage, 22 år, som vann 56-kilosklassen i junior-EM.
– Det känns självklart jättekul och jag är stolt, säger hon.”

NSD.se: Trippel i medaljer för norrbottniska lyftare
”Norrbottnisk styrkelyftssport upplevde på torsdagen sin i särklass största sportsliga framgång på damsidan. Vid junior-EM i Jönköping tog samtliga tre deltagare medalj.”

Piteå-Tidningen: Piteå har fått en europamästare
”Den nyblivna pitebon Angelica Brage blev idag EM-mästare i styrkelyft för juniorer. Mästerskapet avgörs just nu i Jönköping och Brage tog först 167,5 kilo i knäböj, nytt svenskt rekord med 6,5 kilo.”

Smålandsnytt: EM-silver till Kristine Almroth
”Med 15 poängs marginal blev Kristine Almroth från Jönköping snuvad på EM-guldet i styrkelyft när tävlingarna inleddes i Jönköping på onsdagen. 160 deltagare från 19 länder finns på plats för att göra upp om medaljerna.”

Folket: Lyckad JEM-debut av Miia
”Brons i momentet knäböj och fyra totalt i klassen. Miia Liimatainen från Finspångs Atletklubb lyckades fint på junior-EM i styrkelyft.
– Jag får vara nöjd. Det var min första internationella tävling, säger Miia, 23.”

Norrköpings Tidningar: Liimatainen knep bronset på JEM
”De båda ryskorna var i en klass för sig. Men nybörjaren Miia Liimatainen lyfte ändå hem ett JEM-brons i benböj.
– En medalj jag är jätteglad över, säger Miia.”

Norrländska Socialdemokraten: JEM kan bli ett lyft för länet
”Junior-EM i styrkelyft kan bli en norrbottnisk uppgörelse. Tre av tjejerna i landslaget är nämligen från länet.”

Nya Åland: Emil lägger vikten på knäböj
”U23-EM i styrkelyft väntar Emil Sundberg nu till helgen och siktet är inställt på nytt personbästa i 125-kilosklassen. Fram tills lördagens final är det därför vila och viktökning som gäller.”

nt.se: Miia är nervös inför debuten på JEM
”I det första stora mästerskapet är det första lyftet som oroar Miia Liimatainen.
– Det är bara att lyfta. Skit samma vad som är på stången, skrattar Miia inför JEM i Jönköping.”

Folkbladet: Premiär för Miia i JEM i styrkelyft
”Hon är inne på sin första säsong som styrkelyftare. I våras tog hon JSM-guld i sin första tävling och på onsdag ger hon sig in i sitt första junior-EM. Det har gått fort för Finspångs Atletklubbs Miia Liimatainen, 23.”

jnytt.se: Lilla Titti är det stora hemmahoppet i junior-EM
”Kristine Almroth är regerande europamästarinna från 2007 och är ett av de stora lokala medaljhoppen när junior-EM i styrkelyft avgörs på hemmaplan. Men hennes största konkurrent har hon varken sett eller hört talas om.”

Lokaltidningen: I dag studenten – på onsdag internationell debut i styrkelyft