Finländare bäst tränad i världen

Bild: crossfit.com.

Mikko Salo alias ”The Cyborg”.

Finska Peppar.fi rapporterar om en nationell framgång: ”Vad sägs om en sport som kombinerar tyngdlyftning, styrkelyft, gymnastik och löpning med syfte att skapa en fullständig atlet? Grenen heter CrossFit. I helgen blev finländaren Mikko Salo den första europé att vinna CrossFit Games i Kalifornien och ta hem titeln ”World’s Fittest Man”.”

CrossFit Nordic har en längre recension av CrossFit Games 2009:

De två dagarnas utmaningar bjöd på svett, blod och tårar och många oförglömliga prestationer . Ca. 70 män och 70 kvinnor slogs om titeln ”world’s fittest” i de individuella tävlingarna på lördag och söndag. 97 filialer (med 2 kvinnor och 2 män i varje lag) tävlade om titeln ”Fittest affiliate” i Affiliate Cup-tävlingen.

En kvällstidning skrev tidigare i somras om ett svenskt pokerproffs som ska tävla på CrossFit-SM 2009 som avhålls den 5 september på Balance Solna (man eftersöker tjejer som vill delta):
”Christian Öman skippar poker-VM – och siktar i stället på att kämpa om titeln Sveriges bäst tränade man.
– Jag har en hyfsad chans att att göra ett okej resultat, säger han.”

Läs mer om CrossFit hos CrossFit Nordic:

CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet.

Mikko vann tidigare i år den europeiska uttagningen till CrossFit Games 2009 som hölls på Irland. Här är CrossFit Ireland’s hyllning till Mikko Salo: The Cyborg: