Svenskt deltagande på Flanderns Starkaste Man 2009

Stefan Waltersson tävlade på den öppna internationella strongmantävlingen Flanderns Starkaste Man, som avhölls i den flamländska regionen av Belgien den 25 juli. DVD kommer att produceras, här trailer från 2008:

Mer information om Flanderns Starkaste Man finns på National Strongman Belgiums hemsida. Stefan Waltersson rapporterar i sin blogg mer kring och om tävlingen. Här hans sammanfattning:
Jag kom hem från Belgien i förrgår kväll, efter att ha varit där och tävlat i lördags mot bl.a. Belgiens starkaste man Jimmy ”The Belgian Beast” Laureys. Fick veta att jag var den första svensken som varit dit och tävlat. De jag tävlade emot var två av de bästa från Belgien, Schweiz Starkaste Man, den näst bästa från Holland + fler andra väldigt duktiga atleter.

Var grenar som däckvält med ett 380 kgs däck som skulle tippas runt sex gånger på tid. Den grenen kom jag väldigt bra i. Sen var det Power Stairs, man skulle lyfta upp tre vikter för några trappsteg. Vikterna var 100, 150 och 200 kg. Sedan var det en 125 kgs Apollons Axel som skulle lyftas till raka armar. Efter det var det Super Farmers Walk, man skulle gå 15 meter med två 100 kgs väskor, sen med 130 kgs väskor och sist med 155 kgs väskor. Sista grenen var Atlas Stenar, man skulle lyfta upp fem stenar på 140 cm höjd. De vägde 125, 135, 145, 155 och 170 kg.

Det var otroligt bra arrangerat och det gjordes en dvd av tävlingen som kommer få subtitles på alla europeiska språk. Tror även den sändes i tv, för dagen efter när jag gick på stan var det många jag mötte på gatan som hejjade på mig.