Styrkelyftarprofilen Johnny Wahlqvist dokumenterad

Både radio och teve har besökt Johnny i hemmet ett antal gånger. Nu senast besökte Sveriges Radio honom 10 maj för en direktsändning. Johnny har reportaget som MP3-fil på sin hemsida (under ”På gång”). Sändningen av en TV4-dokumentär rycker allt närmare ett förverkligande, det aktuella budet är 20 juni klockan 18:00-19:00.

Ystads Allehanda: Karriärens tredje bästa för Johnny
Johnny Wahlqvist gjorde debut för Simrishamns AK med dunder och brak i helgen. Wahlqvist gick in på 340 kg och fick godkänt av samtliga domare. Han begärde sedan att få upp 355 kg på skivstången men det blev för svårt.

Han fick i stället motta publikens jubel när han böjde ett armeringsjärn med tänderna samt visade prov på färdigheter i konsten att joddla.Ystads Allehanda: Simrishamns starke man sponsras av kommunen
Gärsnäsprofilen och den duktige styrkelyftaren Johnny Wahlquist får nu stöd av kommunen. Som tack för hjälpen får kommunen reklamplats på styrkelyftarens tävlingskläder.

I år har Johnny Wahlquist som målsättning att slå världsrekord i bänkpress. Han jobbar nu under projektnamnet ”Världsrekord i bänkpress 2010”.