Ny hemsida för armbrytargymnasiet

Hösten 2008 startade landets första armbrytargymnasium i Storuman (orten med landets mest framgångsrika armbrytningsklubb – Storuman Armsport). Nu har Heidi Andersson (vars förtjänst till stora delar det är att gymnasieutbildningen tillkommit) tagit över driften av hemsidan:

Bild 324953

En video i en serie om åtta delar som visar Storumans Armsports träning inför SM i Armbrytning 2010 – mer på klubbens YouTube-kanal:

Västerbottens Folkblad: Landets första gymnasieskola för armbrytare
I dag har landets första armbrytargymnasium upprop på Luspengymnasiet i Storuman.
– Totalt kan de läsa upp till 700 poäng inom armbrytningen, säger Barbro Persson, studievägledare.LT: Frida bröt med Södertälje
Södertäljetjejen Frida Ottervald var trött på skolan och ville bort från stan. Lösningen blev: Armbrytargymnasiet i Storuman. En för henne helt ny värld med hårda nypor och varm kamratskap.VK: Luspenandan en motkraft
Att avhoppen från Luspengymnasiet i Storuman är så få beror på den anda som finns på skolan. Eleverna blir sedda och bekräftade, lärarna är tillgängliga, lärarna inspirerar och gör undervisningen rolig, och eleverna är goda kamrater sinsemellan.Läs mer om sporten på den svenska avdelningen hos World of Armwrestling – ”Armbrytare är ingen hobby, det är en diagnos”.
Nu har vi ett regionalt armbrytargymnasium på Luspengymnasiet! Där får du bland annat träna med Storuman Armsport, som är en av Sveriges största och mest framgångsrika klubbar.

I armbrytningsträningen ingår följande:

  • Praktiska övningar, det vill säga teknik och träning, kort sagt så här tränar du för att bli en bra armbrytare. Förutom armbrytning tränar du kondition, viktträning på gym och den så kallade ryssträningen.
  • Teori, där du lär dig om kost, träning, hälsa, medicin, skador och annat som du kan ha nytta av som armbrytare.

Delar av utbildningen ligger på kvällstid, då du tränar med Storuman Armsport. Här tränar även den sjufaldiga världsmästarinnan Heidi Andersson, som för övrigt är en gammal Luspenelev…

Kursplanerna för armbrytning (Specialidrott A-D) finns på Riksidrottsförbundets hemsida.

Utöver armbrytningen läser du på ett av våra nationella program och får en examen från gymnasieskolan. Du får alltså en yrkesförberedande utbildning eller behörighet för vidare studier, utöver armbrytningen.

Låter detta intressant? Ta i så fall chansen och skicka in en intresseanmälan till luspengymnasiet@storuman.se

Antalet platser är begränsat och vi kommer därför att intervjua alla sökande och även titta på tidigare tävlingsmeriter.