Radiointervju med Sveriges första Mr Sweden

Sven Berg blev Sveriges förste Mr Sweden 1957. I somras besökte Pelle Zackrisson för P4 Jämtlands räkning orten Mattmar för en intervju med Sven. Du kan lyssna i efterhand på intervjun. Den startar åtta och en halv minut in i 15.30-16.00-avsnittet, se lyssningsarkivet här, klicka dig fram till ”måndagen den 20 september”.

Pelle Zackrisson (Zacke på kolozzeum) skriver i sin träningsjournal:
Intervjuade den förste Mr Sweden idag – Sven Berg. Han vann Mr Sweden – föregångaren till SM i byggning – som 32-åring 1957. Sen blev han Sveriges Tarzan och reste sen världen runt som reseledare och allmänt superskön snubbe.

Idag är han 85 år och brinner för ekologiskt och närproducerat. Samtidigt som han fortfarande är i toppform. Och det blir en bitvis explosiv radiointervju när den sänds om några dagar…Mer historia hittar du i artikeln Så föddes svensk bodybuilding:
I denna artikel har BODY färdats bakåt i tiden för att söka rötterna till bodybuildingen och födelsen av den svenska kroppskulturen. Var låg egentligen det första svenska gymmet? Vem är bodybuildingens fader? Hur tränade man förr? BODY har dykt djupt i dammiga arkiv, wallraffat på gymmen och nyfiket intervjuat gamla rävar.