Strongmantävlingen STARKAST! avgjordes under Fitnessdagen 2011

Den som segrade på strongmantävlingen STARKAST! på Fitnessdagen i Göteborg igår fick ett Wild Card till att delta på en av GP-tävlingarna i elitserien Giants Live. Det lockade ett antal starka män (Peter Rundberg gjorde comeback!) att testa på första grenen, den utslagsgivande och tuuunga Husafelt-stenen.

Läs fler rapporter och se video från alla grenar på BODYs forum (YouTube-kontona för 1980g och RepsDehn är fyllda med klipp från strongmantävlingen).

I bloggen Gladiator Strongman skrivs det om Team Seminoffs träningar/tävlingar. Det senaste inlägget rör STARKAST!, där Stefan Waltersson rapporterar:

Jag ska försöka sammanfatta tävlingen litegrann i alla fall. De poäng som dom 8 uttagna fick i utslagsgrenen fick de behålla in i tävlingen, eftersom Peter Rundberg som kom in som en joker gick längst med Husafellstenen gick han ut sist i andra grenen som var deadlift hold med en bil.

Peter Rundberg har beskrivit sitt inhopp från pensioneringen i sin blogg (tipstack till Markus):

Jag har ju som bekant lagt av med strongman, men nu när det var en såpass rolig tävling med en massa bra namn med som gick på hemmaplan så kände jag att jag ville vara med och leka lite.

I onsdags var jag och tränade lite strongman med Stefan, Stoffe och Sofie, och då såddes fröet till att jag kanske skulle vara med.

Placeringar STARKAST! 2011

  1. Martin Forsmark
  2. Peter Rundberg
  3. Peter Eriksson
  4. Sebastian Davidsson
  5. Stefan Bergqvist
  6. Henrik Ottosson
  7. Johan Espenkrona
  8. Joakim Sundberg

 
Sebastian ”Sveriges Starkaste Bonddräng” Davidsson har en tävlingsrapport i sin träningsjournal, sammanfattning i video av hans och Henrik Ottosons tävling nedan:

David, Ottosson och jag åkte till Göteborg och ställde upp i tävlingen STARKAST där vinnaren fick ett wild card till en Giantslivetävling, tillika kval till världens starkaste man, i Polen senare i sommar. Eftersom Johannes Årsjö inte var med, han tävlade nämligen i Holland i helgen, var det helt öppet vem som skulle ta hem det.

Anders Axklo var speaker och Lasse Frank domare och de gjorde ett kanonjobb! Det var en välarrangerad tävling som flöt på bra trots att det var andra tävlingar parallellt med strongmantävlingen.