Pierre Chamoun Olympia-kvalad i 202-klassen!

FLEXOnline har bilder från Pierres proffstävlingar.

På helgens proffstävling Pro Bodybuilding Weekly Championships i Tampa, Florida i USA så tog Pierre Chamoun hem en tredjeplats. Pallplaceringen innebar att han därmed kvalificerade sig till att delta på hösten Olympiatävlingar i 202 lbs-klassen. Grattis Pierre!

Efter att troget ha arbetat sig uppåt på rankinglistorna över bästa europeiska herramatörer gjorde Pierre sin proffsdebut i april förra året – även den tävlingen arrangerades i Florida (det är inte bara turister och apelsiner som trivs i det varma klimatet i solskensstaten :). För video och bilder från tävlingarna, besök FLEX Online, RxMuscle och Muscular Development (direktlänk till MD:s bildgalleri).

Eftersom radioprogrammet Pro Bodybuilding Weekly namngett helgens tävlingar kommer måndagens avsnitt av PBW att helt ägnas åt tävlingarna. Du kan lyssna live på programmet natten mellan måndag och tisdag svensk tid genom att besöka probodybuildingweekly.com. Några timmar senare finns showen att ladda hem som MP3-fil på denna arkivsida. Du kan även prenumerera på radioshowen som nedladdningsbar podcast via iTunes.

I maj berättade IFBB att 202-klassen (91,6 kg) i proffsdivisionen kommer att förändras en aning, den nya viktgränsen som införs i och med en tävling i november (alltså inte redan till Olympia 2011) är 212 lbs (96,1 kg).

Muscular Development intervjuade Pierre på hans hotellrum strax innan tävlingen avgjordes.

Marius Dohne vann i öppna herrklassen. Lyssna till PBW för de mest insatta kommentarerna!