Damir Trokic i radiointervju

9 kg lättare kroppsvikt = mer urval i klädväg.

Som ungdom och junior har Damir Trokic presterat i världsklass, med bland annat ett VM-guld för ungdomar 2007 samt EM-guld för juniorer 2009 och 2010. Han avslutade i höstas sin juniorkarriär med att ta hem silver på VM i näst tyngsta klassen (totalt 952,5 kg = svenskt seniorrekord). Damir var i morse gäst i P4 Jönköpings Morgonskiftet.

Läs mer nyheter i BODY.se-taggen ”Damir Trokic” och i hans BODY.se-blogg kan du följa honom i hans nya mål som senior: att dra ned sig till lättare viktklass med bibehållen styrka.

P4 Jönköping: Jönköpings starkaste snille

VM-guld och NM-guld för ungdomar 2007. EM-silver för juniorer 2008. NM-guld och EM-guld för juniorer 2009. EM-guld för juniorer 2010. EM-silver och VM-silver för juniorer 2012. Svenskt rekord på junior- och seniornivå. Ja, Damir Trokic har redan lyckats med det mesta när det gäller styrkelyft.

Styrkelyft – en sport där den som lyckas lyfta mest sammanlagt i knäböj, bänkpress och marklyft – är en stor del av Damirs liv. Men han är ingen dinosaurie, han pluggar även till civilekonom.