Nu startar BODYs stora tävlingsguide

Publicerad

Erik & Zabina delar omslaget...

I en fyrdelad serie går vi igenom hur man genomför en tävlingssatsning steg för steg, från start till mål. Artikelserien startar i BODYs marsutgåva. Det och styrketräningstips, recept, forskning, kostråd, skvaller och mycket annat, i butik på torsdag. Provpåse med BCAA i colasmak medföljer!

BODY mars 2015 (den 368:e sedan starten) finns ute i butik från torsdag 19 februari. Ur innehållet:

 • BODYs stora tävlingsguide: Är du redo?
 • Stor armspecial: Armträning ur alla vinklar
 • BODYs gästkock: Pansar pangar Oxfilé
 • Flytta tungt: Skaffa dig strongmanstyrka
 • D-vitamin: Litet vitamin för stor styrka
 • Elitens specialare: Lär av poseringskungen Patrik Kasra
 • Storslagen: Möt Marina Chamoun
 • Exotisk styrka: BODYs stjärnkock lagar asiatiskt
 • BODY Open: Hur hårda är våra läsare?

Omslagsfotograf är Seth Janson. Modeller är Erik Hassellund & Zabina Roos.

 • 10. Ledare: Segra eller dö?
  Vinnarskalle, vad betyder det egentligen? frågar en av redaktionsmedlemmarna och jag skruvar plötsligt på mig. Ja, jag borde väl veta det, tänker jag, eftersom jag alltid tänkt att jag är en verklig vinnarskalle. Jag menar, komma tvåa eller trea är inget jag går i gång på men samtidigt, när sjutton var det jag stod överst på en prispall senast med en gyllene medaljong runt halsen? Tidiga tonåren?
 • 26. Stor armspecial: Armträning ur alla vinklar
  Kan man få för mycket armnjutning? Svaret är förstås nej. Med det sagt har BODY inte ägnat ett, utan hela tre artiklar styrketräningens heligaste. Lär dig hur, när och varför dina armar förtjänar en rejäl omgång.
 • Skulptera armarna med Erik Hassellund
  Alla vill ha armar som höjer ögonbrynen, men långt ifrån alla är villiga att satsa kraft och tid för att uppnå de snyggaste armarna. En som vet hur man tar sig dit är Erik Hassellund, CBB-segrare på Decembercupen. BODY tar här reda på vad hans stenhårda hemlighet är för att svarva klubborna.
 • Perfekta armar
  Tyvärr kan inte varje pass vara ett armpass, ibland måste skönheterna vila. Men när du väl ska stärka dina knölpåkar, hur tränar du dem egentligen allra bäst? BODYs träningsexpert Daniel Andréasson lägger fram hur du ska tänka.
 • Magnifika Madelen
  "Hon har en grym struktur, perfekta magrutor och bra ben. Att hon dessutom ser ut som en jäkla fotomodell var ju en ren bonus!". Med de orden beskriver Carina Isaksson hennes första intryck av bikini fitnesstjärnan Madelen Myhr. Vi tog ett snack med henne över ett armpass.
 • 44. BODYs gästkock: Pansar pangar Oxfilé
  Peter "Pansar" Bláha har aldrig ryggat tillbaka för en utmaning, och när BODY bad honom laga sin egen version av muskelmat var han inte sen med att slänga sig över köksbänken!
 • 46. BODYs stora tävlingsguide: Är du redo?
  Intresset för att tävla har aldrig varit större, och ingenting pekar på att trenden kommer vända. Många kliver upp på scenen, och än fler går i tankar på att göra det. Men hur vet man var man ska börja och om man har vad som krävs? BODY har samlat några av landets främsta experter för att titta närmare på fenomenet och tillsammans ge dig en så komplett bild som möjligt av vad det innebär att tävla.
 • 56. Flytta tungt: Skaffa dig strongmanstyrka
  Att lyfta upp något riktigt tungt för att sedan sätta ner det på samma ställe har knappast historiskt setts som något intelligensbevis. Lyfte man något tungt så var det för att det behövde flyttas. BODYs strongmanguru Anders Axklo vidareutvecklar här sin serie om att lyfta och flytta tunga saker.
 • 60. D-vitamin: Litet vitamin för stor styrka
  Dess hälsoeffekter är redan välkända, men att D-vitamin även är högintressant vid träning och prestation kanske inte lika många är medvetna om. BODY gör ett djupdyk i de nya forskningsrönen.
 • 64. Elitens specialare: Lär av poseringskungen Patrik Kasra
  Patrik Kasra delar med sig av fem isolerande övningar som är perfekta att avsluta ett tungt gympass med.
 • 68. Storslagen: Möt Marina Chamoun
  Hon har en toppfysik som är omöjlig att missa, vare sig hon står på scen eller på sitt nystartade gym i Tranås. BODY träffar Marina Chamoun, en av Sveriges vassaste stjärnor inom fitness.
 • 72. Exotisk styrka: BODYs stjärnkock lagar asiatiskt
  BODYs stjärnkock Jonas Lundgren tar oss österut och bjuder på tre asiatiska recept som resulterar i styrka för såväl smaklökarna som på gymmet!
 • 76. BODY Open: Hur hårda är våra läsare?
  Startfältet i trettioårsjubilerande BODY Open är tillbaka där det började. Med en handfull fler grenar, men med ungefär lika många deltagare.

46. BODYs stora tävlingsguide: Är du redo?

26. Stor armspecial: Armträning ur alla vinklar

Magnifika Madelen

44. BODYs gästkock: Pansar pangar Oxfilé

56. Flytta tungt: Skaffa dig strongmanstyrka

60. D-vitamin: Litet vitamin för stor styrka

64. Elitens specialare: Lär av poseringskungen Patrik Kasra

68. Storslagen: Möt Marina Chamoun

Ibland är det skönt att veta att du även kan läsa din favorittidning i surfplattan, mobilen eller i datorn.

Erik Hassellund och Zabina Roos pryder omslaget av den 368:e utgåvan av BODY sedan starten!

On
Off

0 kommentarer

 • Den bästa curlversionen du inte kör

  Den bästa curlversionen du inte kör

  Större armar står på de flesta gymbesökares önskelista, men hur får man de envisa underarmarna att växa? Testa denna superövning och lägg in en extra växel i armbyggningen!

  Nyheter Redaktionen, 2018-07-15 10:00

 • Vågar du skippa maskinerna en dag?

  Vågar du skippa maskinerna en dag?

  Träning med egna kroppen som motstånd låter kanske inte så hett, men har du en gång provat en klurigare variant av någon basicövning så vet du exakt hur vansinnigt jobbigt det kan vara. Så... vågar du skippa gymet idag?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-13 11:50

 • Men DU får väl inte äta det där? Du tränar ju!

  Men DU får väl inte äta det där? Du tränar ju!

  Om det är på något område vi slagit en rejäl tankevurpa så är det på området nutrition och dess inverkan på både vår vikt och våra träningsresultat. Vi kan se en tydlig paradox där vi, i takt med att vi intensifierar vår träning eller beslutar oss om att skala X antal överflödiga kilon, gör kosten till ett slags fiende som ens det minsta felavvägd skulle kunna fördärva precis allt vi slitit för, på bara ett ögonblick. Jag möter det själv ofta i min vardag. Inte sällan vill man pådyvla mig sin subjektiva bild av fitness och byggning som ett slags självspäkning:

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-07-12 10:10

 • Lurar du dig själv med innehållsdeklarationer?

  Lurar du dig själv med innehållsdeklarationer?

  Undviker du kemikalier och outtalbara ord i innehållsförteckningar? Kolla in det här.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-07-11 13:44

 • Ta ut svängarna för fullständig muskelutveckling

  Ta ut svängarna för fullständig muskelutveckling

  I allmänna rekommendationer för styrketräning påtalas det ofta att man bör utföra en övning med fullt rörelseomfång, från full kontraktion av muskeln till full utsträckning. Både för rörlighet och minskad skaderisk, men även för styrka och hypertrofi i muskelns hela längd. Ändå ser man ofta tränande i gymmen lägga på avsevärt tyngre belastning än vad de skulle klarat av med en fullständig rörelse och utföra övningen bara i en del av rörelseomfånget. 

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-07-10 10:08

 • Starkare core för ett bättre game

  Starkare core för ett bättre game

  En stark core förbättrar dina utsikter –både i prestation och när det kommer till ett eftersträvansvärt sexpack. Linda Ericson ger dig lite basics att plocka med till gymet nästa gång!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-09 11:20

 • En ny faktor i fitness

  En ny faktor i fitness

  Träning, kost och återhämtning. Vi trodde vi hade allt uträknat. Men sköter du denna nya plikt? Den kanske är viktigare än vi trott!

  Nyheter Redaktionen, 2018-07-08 11:40

 • Djungeln av probiotika. Hur navigerar du?

  Djungeln av probiotika. Hur navigerar du?

  Det är mycket prat om tarmflora nuförtiden. Utbudet av probiotiska produkter är definitivt inget man skämtar om, men när är det egentligen påkallat att använda probiotika –och när kan man helt enkelt strunta i det?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-07 12:40

 • De åt tills de dog

  De åt tills de dog

  Tre bisarra dödsfall inom Competitive eating

  Nyheter Redaktionen, 2018-07-06 14:02

 • 10 tips för dig som har svårt att öka i kroppsvikt och muskelmassa

  10 tips för dig som har svårt att öka i kroppsvikt och muskelmassa

  Det går knappt en dag utan att man hör talas om eller läser om personer som har svårt att gå ner i vikt, trots att de tycker att de äter så lite att de borde gå ner. En grupp som ofta blir bortglömda är de som har problem åt motsatt håll. De som vill gå upp i vikt och lägga på sig muskler och kroppsvikt, men som har stora besvär att göra det. De som ofta upplever att de måste tvinga i sig maten, och ändå händer det knappt något på vågen. Inom kroppsbyggningen brukar sådana personer kallas "hardgainers".

  Nyheter Andreas Abelsson, 2018-07-05 12:20

 • Träna en sida i taget!

  Träna en sida i taget!

  Har du ledsnat på att slentrianmässigt avverka de gamla vanliga, klassiska övningarna? Har muskeltillväxten börjat dansa motvals och pumpet du tidigare åtnjutit blivit mer av ett trevligt minne? 
Lösningen på detta problem kan mycket väl stavas unilateral träning och om du inte redan har kläm på vad det innebär så ska vi försöka klargöra både vad konceptet innebär samt hur du kan implementera detta rent praktiskt i din träningsrutin.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-07-04 11:25

 • Tre superprogram från styrkevärlden

  Tre superprogram från styrkevärlden

  Redo att bli rejält mycket starkare? Här är tre ökända träningsprogram från styrke- och idrottsvärlden som garanterar resultat (om du har pannben nog att ta dig genom dem)!

  Nyheter Redaktionen, 2018-07-03 13:50

 • Periodisering för maxat resultat

  Periodisering för maxat resultat

  Planering och i synnerhet periodisering är ett metodiskt och vetenskapligt underbyggt tillvägagångssätt som hjälper idrottare att utvecklas prestandamässigt och ta dem till högre nivåer i sin idrottsliga karriär. Det är också ett koncept väl värt att implementera även för den som tränar mer på hobbybasis men vill få så stor avkastning som möjligt av sin tid spenderad inne på gymmet. Ett organiserat, välplanerat träningsprogram eliminerar improvisation, bidrar med struktur och vägledning samt skapar ett grundläggande syfte med att träna överhuvudtaget. 

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-02 11:00

 • Välkommen till BODY, Linda Ericson!

  Välkommen till BODY, Linda Ericson!

  I några dagar har hennes namn figurerat här på BODY. Vår nya medarbetare heter Linda Ericson och vi har bett henne skriva några rader om sig själv.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-07-01 10:00

 • Kom igen, det är sommar, nu sticker vi ut!

  Kom igen, det är sommar, nu sticker vi ut!

  I och med sommarens antågande erbjuds vi en helt annan möjlighet att utföra träningen utomhus. Detta är ett koncept vi mycket väl kan hålla i hela vägen till september, innan sceneriet återgår till mest regn och rusk. Utomhusträning är ett superbt sätt att simultant andas frisk, syrerik luft och också få sig den mängd D-vitamin nödvändig för vårt allmänna välmående.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-06-30 11:00

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

1 kommentar

Hancic: Instämmer till fullo Fedrik! Jag har ställt precis samma fråga senaste åren - vart är vi på väg? Alltid lika kul att lyssna på dig som att läsa det du skriver. /Hancic

Twitter

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017

 • BODY 398, september 2017