Nu startar BODYs stora tävlingsguide

Publicerad

Erik & Zabina delar omslaget...

I en fyrdelad serie går vi igenom hur man genomför en tävlingssatsning steg för steg, från start till mål. Artikelserien startar i BODYs marsutgåva. Det och styrketräningstips, recept, forskning, kostråd, skvaller och mycket annat, i butik på torsdag. Provpåse med BCAA i colasmak medföljer!

BODY mars 2015 (den 368:e sedan starten) finns ute i butik från torsdag 19 februari. Ur innehållet:

 • BODYs stora tävlingsguide: Är du redo?
 • Stor armspecial: Armträning ur alla vinklar
 • BODYs gästkock: Pansar pangar Oxfilé
 • Flytta tungt: Skaffa dig strongmanstyrka
 • D-vitamin: Litet vitamin för stor styrka
 • Elitens specialare: Lär av poseringskungen Patrik Kasra
 • Storslagen: Möt Marina Chamoun
 • Exotisk styrka: BODYs stjärnkock lagar asiatiskt
 • BODY Open: Hur hårda är våra läsare?

Omslagsfotograf är Seth Janson. Modeller är Erik Hassellund & Zabina Roos.

 • 10. Ledare: Segra eller dö?
  Vinnarskalle, vad betyder det egentligen? frågar en av redaktionsmedlemmarna och jag skruvar plötsligt på mig. Ja, jag borde väl veta det, tänker jag, eftersom jag alltid tänkt att jag är en verklig vinnarskalle. Jag menar, komma tvåa eller trea är inget jag går i gång på men samtidigt, när sjutton var det jag stod överst på en prispall senast med en gyllene medaljong runt halsen? Tidiga tonåren?
 • 26. Stor armspecial: Armträning ur alla vinklar
  Kan man få för mycket armnjutning? Svaret är förstås nej. Med det sagt har BODY inte ägnat ett, utan hela tre artiklar styrketräningens heligaste. Lär dig hur, när och varför dina armar förtjänar en rejäl omgång.
 • Skulptera armarna med Erik Hassellund
  Alla vill ha armar som höjer ögonbrynen, men långt ifrån alla är villiga att satsa kraft och tid för att uppnå de snyggaste armarna. En som vet hur man tar sig dit är Erik Hassellund, CBB-segrare på Decembercupen. BODY tar här reda på vad hans stenhårda hemlighet är för att svarva klubborna.
 • Perfekta armar
  Tyvärr kan inte varje pass vara ett armpass, ibland måste skönheterna vila. Men när du väl ska stärka dina knölpåkar, hur tränar du dem egentligen allra bäst? BODYs träningsexpert Daniel Andréasson lägger fram hur du ska tänka.
 • Magnifika Madelen
  "Hon har en grym struktur, perfekta magrutor och bra ben. Att hon dessutom ser ut som en jäkla fotomodell var ju en ren bonus!". Med de orden beskriver Carina Isaksson hennes första intryck av bikini fitnesstjärnan Madelen Myhr. Vi tog ett snack med henne över ett armpass.
 • 44. BODYs gästkock: Pansar pangar Oxfilé
  Peter "Pansar" Bláha har aldrig ryggat tillbaka för en utmaning, och när BODY bad honom laga sin egen version av muskelmat var han inte sen med att slänga sig över köksbänken!
 • 46. BODYs stora tävlingsguide: Är du redo?
  Intresset för att tävla har aldrig varit större, och ingenting pekar på att trenden kommer vända. Många kliver upp på scenen, och än fler går i tankar på att göra det. Men hur vet man var man ska börja och om man har vad som krävs? BODY har samlat några av landets främsta experter för att titta närmare på fenomenet och tillsammans ge dig en så komplett bild som möjligt av vad det innebär att tävla.
 • 56. Flytta tungt: Skaffa dig strongmanstyrka
  Att lyfta upp något riktigt tungt för att sedan sätta ner det på samma ställe har knappast historiskt setts som något intelligensbevis. Lyfte man något tungt så var det för att det behövde flyttas. BODYs strongmanguru Anders Axklo vidareutvecklar här sin serie om att lyfta och flytta tunga saker.
 • 60. D-vitamin: Litet vitamin för stor styrka
  Dess hälsoeffekter är redan välkända, men att D-vitamin även är högintressant vid träning och prestation kanske inte lika många är medvetna om. BODY gör ett djupdyk i de nya forskningsrönen.
 • 64. Elitens specialare: Lär av poseringskungen Patrik Kasra
  Patrik Kasra delar med sig av fem isolerande övningar som är perfekta att avsluta ett tungt gympass med.
 • 68. Storslagen: Möt Marina Chamoun
  Hon har en toppfysik som är omöjlig att missa, vare sig hon står på scen eller på sitt nystartade gym i Tranås. BODY träffar Marina Chamoun, en av Sveriges vassaste stjärnor inom fitness.
 • 72. Exotisk styrka: BODYs stjärnkock lagar asiatiskt
  BODYs stjärnkock Jonas Lundgren tar oss österut och bjuder på tre asiatiska recept som resulterar i styrka för såväl smaklökarna som på gymmet!
 • 76. BODY Open: Hur hårda är våra läsare?
  Startfältet i trettioårsjubilerande BODY Open är tillbaka där det började. Med en handfull fler grenar, men med ungefär lika många deltagare.

46. BODYs stora tävlingsguide: Är du redo?

26. Stor armspecial: Armträning ur alla vinklar

Magnifika Madelen

44. BODYs gästkock: Pansar pangar Oxfilé

56. Flytta tungt: Skaffa dig strongmanstyrka

60. D-vitamin: Litet vitamin för stor styrka

64. Elitens specialare: Lär av poseringskungen Patrik Kasra

68. Storslagen: Möt Marina Chamoun

Ibland är det skönt att veta att du även kan läsa din favorittidning i surfplattan, mobilen eller i datorn.

Erik Hassellund och Zabina Roos pryder omslaget av den 368:e utgåvan av BODY sedan starten!

On
Off

0 kommentarer

 • Utveckling är min snuttefilt

  Utveckling är min snuttefilt

  BODY:s chefredaktör Anders Eriksson i nya ledaren

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-11-14 09:51

 • Intervjuregn på Swefit Expo

  Intervjuregn på Swefit Expo

  I helgen gick Swefit Expo i Borås av stapeln, med många fina tävlingar och utställare på plats. Arrangör Sharam Daneshmand passade på att haffa flera av de närvarande atleterna för en stunds samtal.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-11-12 10:25

 • Fem populära övningar som är sämre än du tror

  Fem populära övningar som är sämre än du tror

  Att kategoriskt klassa övningar som "bra" eller "dåliga" är vanskligt. Väldigt få övningar är bra eller dåliga i alla situationer. Först måste man fråga sig vem det är som utför övningen och i vilket syfte han eller hon utför övningen.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-11-08 09:13

 • Sneak peek av nya numret!

  Sneak peek av nya numret!

  Vi har längtat ihjäl oss efter nya numret av BODY (men det har det varit värt). Ni kan inte få tag i det i butik riktigt än, men här kommer en liten förhandstitt så att ni hinner förbereda er mentalt på nästa veckas fullknôkade godispåse!

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-11-04 09:45

 • Dags att ge upp?

  Dags att ge upp?

  Du slår knut på dig själv om och om igen men resultaten uteblir ändå. Det är kanske dags att byta övning?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-11-01 12:46

 • Tid mellan tävlingar?

  Tid mellan tävlingar?

  Hur mycket tid ska man ge sig själv mellan tävlingarna, för att hinna utveckla mer muskelmassa och hinna förbättra sin fysik på lång sikt?

  Nyheter Helene Ahlson, 2018-10-30 10:40

 • Maximera effekten av din styrketräning

  Maximera effekten av din styrketräning

  Vi är nog alla överens om att stretching är ett prestationshöjande inslag i en genomtänkt träningsrutin även om åsikterna går isär vad gäller utförande, timing och stretchingens faktiska syfte. Ägna det fem minuter av din dag och din kropp kommer att tacka dig redan i kväll!

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-10-25 11:30

 • Klassiker i Tyngre kostym

  Klassiker i Tyngre kostym

  I helgen gick den sjunde upplagan av Tyngre Classic av stapeln. Efter en lång väntan fick fansen fitness, styrkemätning, viktstänger, glass och e-sport serverat i arrangörernas egen passionsgryta.

  Nyheter Redaktionen, 2018-10-23 18:51

 • Svensk dominans på Nordiska Mästerskapen 2018

  Svensk dominans på Nordiska Mästerskapen 2018

  Atleter från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland och Island möttes i Stockholm för att slåss om pokalerna. Ännu en gång stod det klart vilken nation som har bäst koll på träning för tryck, då Team Sweden plockade hem överlägset flest guld.

  Nyheter Redaktionen, 2018-10-22 07:24

 • Hur mycket koffein för effekt på träning?

  Hur mycket koffein för effekt på träning?

  Hur mycket koffein behöver man få i sig för att det ska ge effekt på träningen? Hur mycket kaffe eller energidryck motsvarar det?

  Nyheter Anki Sundin, 2018-10-16 11:02

 • Därför går du inte ner (mer) i vikt

  Därför går du inte ner (mer) i vikt

  Nyheter Linda Ericson, 2018-10-12 10:48

 • Ge stressmagen ett break!

  Ge stressmagen ett break!

  I dagens övning, som vi hoppas att du tar med dig även imorgon – och alla dagar efter det – får du ett enkelt verktyg som på sikt kommer att göra dig bättre rustad för livet. Att ägna sig åt andningsövningar för att få bukt med oro, stress eller en dålig mage, är väl etablerat hos stora delar av befolkningen i världen. Ändå får många i väst som ägnar sig åt meditation, andning eller alternativmedicin (som kanske inte är så alternativ i andra delar av världen) bära en ofrivillig foliehatt. Få personer idag tycks inse hur mäktig vår kraft faktiskt är, att kunna förändra vårt varande genom hur vi andas. Våga åtminstone ge det en ärlig chans!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-10-09 13:30

 • Är du stark nog att spela Pro Hockey? Få reda på svaret här!

  Är du stark nog att spela Pro Hockey? Få reda på svaret här!

  Hur mycket ren gymstyrka krävs för att spela den blixtsnabba kontaktsporten hockey på internationell proffsnivå? Står du dig mot ett NHL-proffs i gymmet?

  Nyheter Redaktionen, 2018-10-04 09:45

 • SM 2018: Dag 3 - Tungviktare och medaljregn

  SM 2018: Dag 3 - Tungviktare och medaljregn

  Tredje och sista dagen på SuperSM 2018 bjöd på bodybuilding i alla klasser – även där det inte hör hemma. Vissa tävlande läxades upp, andra blev överösta av medaljer. Välkomna inslag var par och rullstolsklassen!

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-30 19:52

 • SM 2018: Dag 2 - Nerver, förväntningar och sportsmannaskap

  SM 2018: Dag 2 - Nerver, förväntningar och sportsmannaskap

  Kvinnlighet i allsköns former kröntes när Bikini Fitness, Women's Physique och Wellness Fitness avhandlades. På herrsidan avrundades dagen med en knivskarp kamp i Classic Bodybuilding.

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-29 15:46

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

2 kommentarer

annavoughot: Hej, vill du ha lite roligt? Jag har en webbkamera, någon av dina önskemål, följ länken sexychatxxx.com och lägg till mig som en vän

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 405, november

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017