Skånes Starkaste Man är avgjord

Sjöbo Idrottsplats var i lördags arena för Skånes Starkaste Man 2015 – som även utgjorde årets andra kvaltävling till Sveriges Starkaste Man 2015. Vann gjorde strongmannen Johan Espenkrona, känd från BODY!

Det både regnade och haglade ordentligt under tävlingens gång, men inte nog för att skrämma bort vare sig publik eller tävlande.

Förutom hemmasonen Johan Espenkrona tog sig även Torbjörn Persson, Orsa och Stefan Bergquist, Hofors till den SSM-final som återkommer till den häftiga arenan High Chaparall den 22 augusti.

En ordentlig tävlingsrapport återfinns hos MAXstyrka.se:

Publiken hade dock hittat dit, trots meteorologernas väderdom, och speakern Daniel Rubin höll skrattnerverna varma och sysselsatta genom diverse motorrelaterade ordvitsar och detaljrika iakttagelser.

13 urstarka atleter var på plats för att tävla om de tre pallplatserna som också innehöll finalbiljetter till Sveriges Starkaste Man 2015, och den som på pappret var favorit att vinna tävlingen var hemmasonen och medarrangören Johan ”Storskeden” Espenkrona. Totalt sett sex atleter som tidigare har tävlat i finalen i SSM var på plats. Dessutom hade Daniel Lindquist lovat att om han kom på pallen så skulle han springa naken 100 meter framför (den förmodat förskräckta) publiken.

I BODY 368 får du tips på hur du skaffar dig strongmanstyrka genom att flytta tunga saker:

Att lyfta upp något riktigt tungt för att sedan sätta ner det på samma ställe har knappast historiskt setts som något intelligensbevis. Lyfte man något tungt så var det för att det behövde flyttas. BODYs strongmanguru Anders Axklo vidareutvecklar här sin serie om att lyfta och flytta tunga saker.