Fler knäppa träningsknep!

Publicerad

Foto: Per Bernal

Läste du Ove Rytters "Knäppa knep för att lyckas med träningen" i senaste BODY och vill ha fler av hans smarta tricks och rutiner som hjälper dig kvar på rätt spår när motivationen ibland tryter? Här kommer de!

I senaste BODY fick du möta Datortricket, Karttricket, Kontrakttricket, Lektricket, Pilottricket och PWO-Mantratricket.

Här ett gäng till:

 • Mötestricket: Mycket möten, lite tid för träning? Kombinera! Bjud in dina affärsbekanta eller kompisen du inte träffat på länge på 30 minuters motionscykeltur, eller joggingtur på löpbandet, bredvid dig. Ett möte han eller hon inte kommer att glömma! Och så kommer ni i bättre form samtidigt som ni pratar affärer eller skvallrar.
 • Nyckfullhetstricket: Ibland då jag står där på löpbandet, så händer det att motivationen att fullfölja börjar tryta. Jag avslutar då genast och hoppar över till någon annan motionsmaskin. Min kontrollerade nyckfullhet gör mig motiverad på nytt, och kroppen får jobba den tid den ska, utan att jag blir uttråkad.
 • Omfokuseringstricket: Står det still i din utveckling kroppsligt? Ta det lugnt! Tyvärr handlar träningen för många män – och kvinnor – mer om kosmetiska aspekter än välmåendet. Om du inte tycker att fettet rasar i den takt du hoppats på, eller att din biceps fortfarande inte ser ut som peaken på Mount Everest; Fokusera om och känn efter om du faktiskt mår bra av att träna. Gör du det så är du på rätt spår och det mer kosmetiska kommer garanterat med tiden!
 • Skotertricket: Jag bor i en storstad med trafikinfarkt. Köerna kan få vem som helst deprimerad och stressad. Jag bytte för fyra år sedan bilen mot en Vespa på 200 cc, med värmetäcke och vindruta. Jag tar mig fram lättare och snabbare, betalar inga vägtullar och har inga parkeringsproblem. Tiden jag sparar läggs på cirka 30 min ytterligare träning istället! Om du inte har körkort för MC, så kan du välja en trehjulig variant som faktiskt inte kräver MC-körkort, eller en EU-moppe. Den senare känns dock något för slö för min smak. Om du har kortare sträckor att färdas; Gå eller cykla.
 • Tidningstricket: Hinner du inte med att läsa morgontidningen, den där specialtidningen eller lokaltidningen? Spara den i din träningsväska (jag föredrar ryggsäck) och läs den nästa gång du sitter på motionscykeln. Riv ur artiklar du vill spara, och lägg i en plastmapp. Man vet aldrig när de kan leda till en handling, eller affärsidé (eller en anledning att ta ett extrapass på motionscykeln!).
 • Hopptricket: Visst. Man borde kanske jämt gå, jogga eller cykla till jobbet. Men vem har tid och ork med det om arbetsplatsen inte ligger på bekvämt gångavstånd? Vad som däremot kan fungera är att du stannar bilen, eller hoppar av bussen/tåget, någon mil innan du kommer hem och promenerar den sista biten.
 • Trötthetstricket: För trött för att träna? Det händer, såklart. Men kroppen har en fantastisk förmåga att vakna till, bara du ger den en chans. Drick ett stort glas vatten och bestäm dig för att bara genomföra dagens träningsprogram komprimerat till 10 minuter. Detta betyder i praktiken t ex fem minuter gång på löpbandet och ett set per muskelgrupp som ska tränas. Alternativt en promenad kring kvarteret. I förvånansvärt många fall blir det ett mycket bättre träningspass än du trott, när kroppen väl "kickstartats" igång och vaknar till liv. De tio minuterna (som ofta blir 20 eller 30) kan komma att bli ett fullvärdigt träningspass.
 • Filmtricket: Se bra filmer. Titta på dem medan du sitter på din motionscykel eller går/joggar på ditt löpband; tryck paus och se klart filmen de två, eller tre, kommande passen. Perfekt rutin – du kommer att längta efter att äntra löpbandet eller cykeln för att se klart den spännande fortsättningen!
 • Hopprepstricket: Ska du ut och resa? Kommer du att få lite tid över men inte tillräckligt för att ta långpromenader eller gå på gymmet? Ta med ett hopprep å resan! Träna i 8 lätta intervaller under två minuter, innan du ska lägga dig, eller då du vaknar. Ta det försiktigt med hoppandet i början, då detta är en jobbig övning som kan ge upphov till skador. Men effektiviteten och enkelheten i träningen är fantastisk!
 • Klocktricket: Tiden har i alla tider varit förknippad med idrott. Klockan är din bästa vän. Starta ditt träningspass då du tar det första tramptaget på cykeln eller gör den första repetitionen och håll ett öga på minutvisaren med jämna mellanrum (de flesta gym har en klocka på väggen). Effekten blir att du känner dig "coachad" av att tiden "till mål" minskar hela tiden. Men stressa inte för den skull, slit inte i vikterna utan arbeta mjukt.
 • Boktricket: Personligen har jag svårt att läsa böcker på gymmet. Men med en ljudbok i hörlurarna rinner tiden på löpbandet eller på motionscykeln iväg blixtsnabbt.

Ove Rytter är grundaren av BODY Magazine (då B&K Sports Magazine) som startades 1981. Han startat ett flertal företag, skrivit träningsböcker, tävlat i judo och bodybuilding och har även skapat Fitnessfestivalen, en av Europas största fitnessmässor.

On
Off

0 kommentarer

 • Mr. Olympia resultat

  Mr. Olympia resultat

  Höstens tyngsta proffsshow är avklarad. Läs resultaten här!

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-16 09:45

 • I natt startar Mr Olympia!

  I natt startar Mr Olympia!

  Joe Weider's Olympia Fitness & Performance Weekend startar klockan fyra i natt svensk tid på Orleans Casino i Las Vegas.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-09-14 11:48

 • Kungen av övningar. Älskad. Hatad. Överlägsen.

  Kungen av övningar. Älskad. Hatad. Överlägsen.

  Är det någon övning samtliga idrottsmän har som självklart inslag i sina uppbyggnadsperioder så är det knäböj. Du kan isolera lårmuskulaturen genom att bensparka, lårcurla och benpressa in absurdum men om ambitionen är att utveckla funktionell helhetsstyrka är denna hat-älskade övning överlägsen. Knäböj är dessutom ett av de tre delmomenten i kraftsporten styrkelyft tillsammans med marklyft och bänkpress, vilket ger oss en hint om dess relevans.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-12 14:00

 • Fuska smart

  Fuska smart

  Cheat meal eller cheat day? Ska vi över huvud taget ge oss på en ätardag? Hur bör vi tänka?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-10 13:40

 • Glöden blir bara starkare

  Glöden blir bara starkare

  Vid 46 års ålder visar Trelleborgsbaserade proffsbyggaren Oliver Adzievski inga tecken på att sakta in. Siktet är inställt på Mr. Olympia 2019.

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-09-07 10:27

 • Konstant och oförklarligt trött? Kramper under och efter träning?

  Konstant och oförklarligt trött? Kramper under och efter träning?

  När vi talar om vitaminer och mineraler glömmer vi tyvärr ofta bort några pusselbitar. Låt oss ta en titt på en av de absolut viktigaste.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-04 10:30

 • Förstå – och övermanna – tjuriga axlar

  Förstå – och övermanna – tjuriga axlar

  Få muskelgrupper signalerar styrka, stolthet och trygghet så tydligt som ett par breda axlar. Dessa utgör en stor del av vårt fysiska fundament och påverkar därmed i allra högsta grad vårt rent estetiska framträdande och hur vi via vårt kroppsspråk kommunicerar med vår omgivning.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-08-29 09:20

 • Isak Melin och den bättre korven

  Isak Melin och den bättre korven

  Mångsysslaren Isak Melin har lämnat tävlandet i klassisk bodybuilding bakom sig i alla fall tillfälligt, till förmån till PT-verksamheten, skådespelarutbildningen, karriären som extremätare och det ultimata målet som storfräsar-PT i USA. Nu adderar han korvmakare till meritlistan.

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-08-28 10:58

 • Tänk utanför ramarna

  Tänk utanför ramarna

  Svensk bodybuilding måste ta nästa steg. Spaningen är Niro De La Ruas, bodybuilder, coach och gymägare.

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-08-26 11:50

 • Kvala till SM?

  Kvala till SM?

  Vår tävlingsexpert Helene Ahlson svarar på dagens läsarfråga

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-24 10:07

 • 5 SPECIALARE med Yusuf Babar

  5 SPECIALARE med Yusuf Babar

  I nya utgåvan av BODY träffar vi Yusuf Babar och Louise Gynnerstedt som, tillsammans med coachen Johan Saxerud, berättar om träningen och livet utanför gymet. Tolv sidor upplägg, framgångar, motgångar och personliga berättelser från den maffiga trion som utgör stommen i Team Alpha Omega. Idag bjuder vår fotograf Andreaz Engström och Yusuf på fem specialare för bröst. Filmat på ELIT Sports Club Skarpnäck.

  Nyheter Redaktionen, 2018-08-22 14:00

 • Antioxidanten med många strängar på sin lyra

  Antioxidanten med många strängar på sin lyra

  Linda Ericson i dagens inlägg om superämnet resveratrol och vad det kan göra för dig.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-08-21 10:30

 • 5 SPECIALARE med Lovisa Stenman

  5 SPECIALARE med Lovisa Stenman

  Lovisa Stenman i fem specialare som definitivt lyfter din rumpa till nya höjder. Vår grymma fotograf Seth Janson bjuder här på en teaser. I nya numret av BODY får du detta – och mycket mer!

  Nyheter Seth Janson, 2018-08-18 08:30

 • Knapra brosk och skinn för friskare leder och tåligare hud?

  Knapra brosk och skinn för friskare leder och tåligare hud?

  Är det bra att äta brosk och skinn på till exempel kyckling? Jag har hört att det är bra för lederna –och att det motverkar stretchmärken på huden som blir av träning.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-16 09:45

 • Håll dig frisk och förkylningsfri i höst!

  Håll dig frisk och förkylningsfri i höst!

  Få saker är mer förödande för träningen än att vara sjuk. Har man någon mindre skada kan man ofta träna runt den med alternativa upplägg och övningar, men är man sjuk blir det ingen träning alls gjord. Ingen träning betyder negativa resultat, eller till och med helt uteblivna sådana. Hösten och vintern är nära förestående, kanske mer nära än man vill tänka på, och det betyder för många slutet på lata dagar på stranden och i stället nya hårdsatsningar i gymmet. För att få ut så mycket som möjligt av de här satsningarna krävs att man kan träna utan ofrivilliga avbrott. Det sista man behöver är att tillbringa en vecka i sängen med hostmedicin och näsdukar.

  Nyheter Andreas Abelsson, 2018-08-15 09:43

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

1 kommentar

Hancic: Instämmer till fullo Fedrik! Jag har ställt precis samma fråga senaste åren - vart är vi på väg? Alltid lika kul att lyssna på dig som att läsa det du skriver. /Hancic

Twitter

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017