Fler knäppa träningsknep!

Publicerad

Foto: Per Bernal

Läste du Ove Rytters "Knäppa knep för att lyckas med träningen" i senaste BODY och vill ha fler av hans smarta tricks och rutiner som hjälper dig kvar på rätt spår när motivationen ibland tryter? Här kommer de!

I senaste BODY fick du möta Datortricket, Karttricket, Kontrakttricket, Lektricket, Pilottricket och PWO-Mantratricket.

Här ett gäng till:

 • Mötestricket: Mycket möten, lite tid för träning? Kombinera! Bjud in dina affärsbekanta eller kompisen du inte träffat på länge på 30 minuters motionscykeltur, eller joggingtur på löpbandet, bredvid dig. Ett möte han eller hon inte kommer att glömma! Och så kommer ni i bättre form samtidigt som ni pratar affärer eller skvallrar.
 • Nyckfullhetstricket: Ibland då jag står där på löpbandet, så händer det att motivationen att fullfölja börjar tryta. Jag avslutar då genast och hoppar över till någon annan motionsmaskin. Min kontrollerade nyckfullhet gör mig motiverad på nytt, och kroppen får jobba den tid den ska, utan att jag blir uttråkad.
 • Omfokuseringstricket: Står det still i din utveckling kroppsligt? Ta det lugnt! Tyvärr handlar träningen för många män – och kvinnor – mer om kosmetiska aspekter än välmåendet. Om du inte tycker att fettet rasar i den takt du hoppats på, eller att din biceps fortfarande inte ser ut som peaken på Mount Everest; Fokusera om och känn efter om du faktiskt mår bra av att träna. Gör du det så är du på rätt spår och det mer kosmetiska kommer garanterat med tiden!
 • Skotertricket: Jag bor i en storstad med trafikinfarkt. Köerna kan få vem som helst deprimerad och stressad. Jag bytte för fyra år sedan bilen mot en Vespa på 200 cc, med värmetäcke och vindruta. Jag tar mig fram lättare och snabbare, betalar inga vägtullar och har inga parkeringsproblem. Tiden jag sparar läggs på cirka 30 min ytterligare träning istället! Om du inte har körkort för MC, så kan du välja en trehjulig variant som faktiskt inte kräver MC-körkort, eller en EU-moppe. Den senare känns dock något för slö för min smak. Om du har kortare sträckor att färdas; Gå eller cykla.
 • Tidningstricket: Hinner du inte med att läsa morgontidningen, den där specialtidningen eller lokaltidningen? Spara den i din träningsväska (jag föredrar ryggsäck) och läs den nästa gång du sitter på motionscykeln. Riv ur artiklar du vill spara, och lägg i en plastmapp. Man vet aldrig när de kan leda till en handling, eller affärsidé (eller en anledning att ta ett extrapass på motionscykeln!).
 • Hopptricket: Visst. Man borde kanske jämt gå, jogga eller cykla till jobbet. Men vem har tid och ork med det om arbetsplatsen inte ligger på bekvämt gångavstånd? Vad som däremot kan fungera är att du stannar bilen, eller hoppar av bussen/tåget, någon mil innan du kommer hem och promenerar den sista biten.
 • Trötthetstricket: För trött för att träna? Det händer, såklart. Men kroppen har en fantastisk förmåga att vakna till, bara du ger den en chans. Drick ett stort glas vatten och bestäm dig för att bara genomföra dagens träningsprogram komprimerat till 10 minuter. Detta betyder i praktiken t ex fem minuter gång på löpbandet och ett set per muskelgrupp som ska tränas. Alternativt en promenad kring kvarteret. I förvånansvärt många fall blir det ett mycket bättre träningspass än du trott, när kroppen väl "kickstartats" igång och vaknar till liv. De tio minuterna (som ofta blir 20 eller 30) kan komma att bli ett fullvärdigt träningspass.
 • Filmtricket: Se bra filmer. Titta på dem medan du sitter på din motionscykel eller går/joggar på ditt löpband; tryck paus och se klart filmen de två, eller tre, kommande passen. Perfekt rutin – du kommer att längta efter att äntra löpbandet eller cykeln för att se klart den spännande fortsättningen!
 • Hopprepstricket: Ska du ut och resa? Kommer du att få lite tid över men inte tillräckligt för att ta långpromenader eller gå på gymmet? Ta med ett hopprep å resan! Träna i 8 lätta intervaller under två minuter, innan du ska lägga dig, eller då du vaknar. Ta det försiktigt med hoppandet i början, då detta är en jobbig övning som kan ge upphov till skador. Men effektiviteten och enkelheten i träningen är fantastisk!
 • Klocktricket: Tiden har i alla tider varit förknippad med idrott. Klockan är din bästa vän. Starta ditt träningspass då du tar det första tramptaget på cykeln eller gör den första repetitionen och håll ett öga på minutvisaren med jämna mellanrum (de flesta gym har en klocka på väggen). Effekten blir att du känner dig "coachad" av att tiden "till mål" minskar hela tiden. Men stressa inte för den skull, slit inte i vikterna utan arbeta mjukt.
 • Boktricket: Personligen har jag svårt att läsa böcker på gymmet. Men med en ljudbok i hörlurarna rinner tiden på löpbandet eller på motionscykeln iväg blixtsnabbt.

Ove Rytter är grundaren av BODY Magazine (då B&K Sports Magazine) som startades 1981. Han startat ett flertal företag, skrivit träningsböcker, tävlat i judo och bodybuilding och har även skapat Fitnessfestivalen, en av Europas största fitnessmässor.

On
Off

0 kommentarer

 • 5 veckor kvar till Sweden Grand Prix

  5 veckor kvar till Sweden Grand Prix

  I veckan som gått har BODYS bloggare som skriver mot Sweden Grand Prix haft fullt upp. Vid sidan av träning och poseringsträning har de tagit sig tid att svara på frågor.

  Nyheter Redaktionen, 2018-03-17 11:45

 • När ska man köra utfall bakåt?

  När ska man köra utfall bakåt?

  Vad är fördelarna med att göra utfallsteg bakåt? Vilka muskler aktiveras och hur ofta tycker du att man bör utföra övningen?

  Nyheter Abbe Benaouda, 2018-03-16 11:30

 • Quiz: Koll på kosten?

  Quiz: Koll på kosten?

  Denna vecka är det kunskaper om kosten och kroppen som ger dig chans att vinna två biljetter till Sweden Grand Prix! Har du gjort din hemläxa och lyssnat uppmärksamt på hemkunskapen?

  Nyheter Redaktionen, 2018-03-15 05:04

 • Muskler byggs i köket

  Muskler byggs i köket

  Det viktigaste stället för muskelbygge, jämte gymmet, är köket. Det är här du förbereder träningen, fyller på efteråt och mejslar fram resultatet av ditt slit. Träningen blir inget utan riktigt bra mat. Kort sagt, muskler byggs i köket. Här är några näringsämnen och livsmedel som är direkt nödvändiga för utveckla din fysik.

  Nyheter Anki Sundin, 2018-03-14 11:30

 • Skapa ditt bästa årsupplägg, del 1: Målsättning

  Skapa ditt bästa årsupplägg, del 1: Målsättning

  "Målsättning utan planering är bara dagdrömmar" lyder ett talesätt som du säkert hört. För dig med ambitioner, som ser din träning på längre sikt och vill säkerställa resultat, är det därför dags att se över din planering för det kommande året - som såklart ska bli ditt bästa träningsår någonsin. I den här artikelserien får du veta hur.

  Nyheter Daniel Larsson, 2018-03-12 06:32

 • SGPnedräkningen 6 veckor kvar

  SGPnedräkningen 6 veckor kvar

  Veckorna rullar på och för bloggarna i SGP nedräkningen börjar det tighta till sig. Med sex veckor kvar till scenen har poseringsträning, åtstramningar i kostscheman och hjärnspöken gjort sig gällande i veckan. Dessutom har det svarats på en hel del läsarfrågor!

  Nyheter Sarah-Ida Nyström, 2018-03-10 11:59

 • Träningsvariation och varför du inte behöver ”chocka kroppen”

  Träningsvariation och varför du inte behöver ”chocka kroppen”

  Variation i träningen! Det måste väl bara vara positivt, eller kan det vara så att man kan få för mycket av det goda? Kan man variera sin träning på fel sätt? King grub reder ut.

  Nyheter Andreas Abelsson, 2018-03-09 12:18

 • Musklernas minne vetenskapligt belagt

  Musklernas minne vetenskapligt belagt

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-03-07 11:25

 • Krönika: Vem väljer du att vara?

  Krönika: Vem väljer du att vara?

  Dina fysiska framsteg som du särskådade senast då du ställde dig framför spegeln, är ingenting annat en återspegling utav gamla meriter. En ståtlig fysik vittnar om idogt slit, noggrant kalkylerat, på samma sätt som de brister du möjligen ser representerar uteblivet fokus och engagemang.

  Nyheter Sarah-Ida Nyström, 2018-03-05 11:15

 • 7 veckor kvar till Sweden Grand Prix

  7 veckor kvar till Sweden Grand Prix

  I veckan som gått har atleterna i #SGPnedräkningen börjat känna av åtstramningarna. En av bloggarna har tagit beslutet att klivit av sin satsning, men istället dyker då Lisa upp på ett wildcard.

  Nyheter Redaktionen, 2018-03-03 08:41

 • Vinn biljetter till Sweden Grand Prix!

  Vinn biljetter till Sweden Grand Prix!

  För den som ska tävla i kroppsbyggning finns en hel del att hålla i huvudet. Har du koll på reglerna? Då kan du vinna biljetter till Sweden Grand Prix.

  Nyheter Redaktionen, 2018-03-01 17:34

 • Träna benen för hypertrofi!

  Träna benen för hypertrofi!

  Kan hypertrofiträning för benen ge större muskler på överkroppen? I alla fall om man får tro en amerikansk-italiensk studie från januari i år.

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-02-28 09:15

 • Nyfiken på att tävla i kroppsbyggning?

  Nyfiken på att tävla i kroppsbyggning?

  Som en naturlig följd av idogt karvande på gymmet blir många sugna på att låta resultatet bedömas på scen. Därför har BODY valt ut fem atleter som under åtta veckor, i varsin blogg, berättar om nedräkningen mot Sweden Grand Prix. Dags för dig som funderar på hur du själv skulle palla en satsning att vässa öronen lite extra alltså.

  Nyheter Redaktionen, 2018-02-26 15:57

 • Skrovmål kan vara gynnsamt för återhämtningen

  Skrovmål kan vara gynnsamt för återhämtningen

  Hur bra kan man "kompensera" kosten om man ätit sämre några dagar, till exempel under helgen?

  Nyheter Anki Sundin, 2018-02-23 11:30

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

BODY som e-tidning!

2 kommentarer

djjuha: Nu har det gått 2 år sedan jag frågade om den digitala tidningen. Är det inte dags nu att man bara kan köpa den digitala versionen?

Twitter

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
 • BODY 402, januari 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017

 • BODY 398, september 2017

 • BODY 397, augusti 2017