Andreaz Efter träningspannkakor

Publicerad

Foto: Johan Marklund

Den glade lättviktsbyggaren Andreaz spenderar lika mycket tid i köket som på gymmet. Vi besökte honom i hans eget kök för att låta honom dela med sig av ett av sina favoritrecept.

Efter träningspannkakor (1 sats, 7-8 st pannkakor)

Ingredienser

  • 1 st stort ägg
  • 3 st stora äggvitor
  • 250 g lättkesella* 
  • 80 g havregryn
  • 1 dl naturell lättfil
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1 krm salt
  • sötningsmedel och kanel efter smak

*Minikeso funkar också.

Tillagning

  • Mixa samman samtliga ingredienser i någon minut tills du fått en fin pannkakssmet. 
  • Låt smeten stå och svälla några minuter. Hetta upp en teflonpanna på medelvärme. Använd ett decilitermått och häll ett mått smet i pannan åt gången. Stek varje pannkaka någon minut på varje sida, så att de får fin färg. 
  • Servera pannkakorna med till exempel keso, banan eller bär.

Näringsvärde, per sats

  • 655 kcal
  • 70 g protein
  • 60 g kolhydrater
  • 15 g fett

Denna rätt är…

  • Dietvänlig
  • Sjukt god
  • Fettsnål
  • Anabol
  • Lättlagad
  • Bra att ta med
Foto: Johan Marklund

Andreaz om efter träningspannkakorna

– Att komma hem från gymmet efter ett hårt träningspass och få sätta tänderna i nystekta pannkakor är både stärkande mentalt och bra för återhämtningen. Den låga andelen fett gynnar ett snabbt upptag av kolhydraterna och proteinet. 

Andreaz om sitt kosttänk

– Jag är en sann vän av periodisk fasta, där jag äter 2–3 gånger om dagen, vanligtvis lunch, mellanmål och middag. Hur dagen än ser ut lägger jag alltid större delen av mitt kaloriintag efter träningen, vilket är det viktigaste målet på dagen. Jag äter alltid en stor andel protein, samt cyklar fettet och kolhydraterna beroende på om jag tränar eller vilar. Träningsdagar äter jag en större andel kolhydrater och vilodagar en större andel fett.

– Mitt viktigaste tips är att anpassa kostintaget efter hur ditt liv ser ut. Försök äta så optimalt som möjligt utifrån de förutsättningar du har.

Dessa 3 har Andreaz alltid i...

Kylskåpet

  1. Keso/kvarg
  2. Ägg
  3. Jordnötssmör

Frysen

  1. Bär
  2. Kycklingfilé
  3. Potatisklyftor

Skafferiet

  1. Sötningsmedel
  2. Essenser
  3. Potatis

BODY Radio #7:

Den nordiske mästaren i bodybuilding, Andreaz Engström, är två äpplen hög och berättar i veckans avsnitt om sin satsning mot Athletic Fitness-scenen. Dessutom snackas allt från stora stjärtar till måltidsfrekvens.

BODY Radio #14:

Andreaz Engström berättar om sin tid som mattant, hur det är att springa hinderbana som gymhjärna och varför han gillar att bli kissad på.

Artikeln ursprungligen införd i BODY #330. Foto: Johan Marklund.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

1 kommentar

Hancic: Instämmer till fullo Fedrik! Jag har ställt precis samma fråga senaste åren - vart är vi på väg? Alltid lika kul att lyssna på dig som att läsa det du skriver. /Hancic

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

  • BODY 403, maj 2018

  • BODY nr 1 2018

  • BODY 401, december 2017

  • BODY Mat, Nummer 1

  • BODY 400, november 2017

  • BODY 399, oktober 2017

  • BODY 398, september 2017