Antonia Proteinbakar: Register

Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder varje månad exklusivt i BODY på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade bakverk och godsaker.

Antonia Pesevski har trots sin unga ålder lyckats skramla ihop en gedigen meritlista med bland annat förstaplatser på Decembercupen och Luciapokalen, EM-silver för juniorer, junior-SM-guld och en fjärdeplacering på junior-VM i bodyfitness. 

Register över Antonia Proteinbakar-recepten

Varje månad får du exklusiva recept från bodyfitness-atleten Antonia Pesevski i BODY!

För fler recept och varianter på fyllningar och smaksättningar, besök body.se/apesevski, eller sök på #antoniaproteinbakar.

Antonia Pesevski bjuder på fitnesstårta

”Den här tårtan passar utmärkt när du vill festa till det men ändå ha koll på vad du får i dig. Den kan såklart varieras efter tycke och mak, och med sitt höga proteininnehåll, sin blygsamma andel bra kolhydrater och låga fetthalt kan den med fördel ätas under diet.”

FITNESSTÅRTA 1 port

TÅRTBOTTEN

  • 1 ägg
  • 1 msk sötningsströ
  • 1 ½ msk vassleprotein, vaniljsmak
  • 1 ½ msk kokosmjöl
  • 1 nypa äkta vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ msk lättkvarg, 0,1 %
  • ½ msk vatten

VANILJKRÄM

  • 50 g cream cheese, 3 %
  • 50 g lättkvarg, 0,1 %
  • 1 ½ msk vassleprotein, vaniljsmak
  • 1 nypa äkta vaniljpulver
  • 1 tsk sötningsströ

FYLLNING OCH GARNERING

  • 30 g banan
  • 50 g jordgubbar
  • 25 g blåbär
  • 1 tsk kokosflingor

Alla ingredienser till fitnesstårtan. Foto: Seth Janson

Tillagning

  1. Vispa samman ägg och sötningsströ. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en jämn smet.
  2. Häll upp smeten i en form eller mugg, cirka 9 centimeter i diameter och minst 7 centimeter hög. Ställ in i mikron på full effekt i cirka 2 minuter. 
  3. Lossa därefter kakan från formen och skär den i tre lika stora skivor. Låt svalna. 
  4. Blanda ingredienserna till vaniljkrämen till en jämn smet. Skiva bananen och jordgubbarna. 
  5. Bred ut vaniljkräm på första och andra lagret av tårtbottnarna och fördela skivad banan, jordgubbar och blåbär över dem. 
  6. Lägg på den sista tårtbotten, bred resten av vaniljkrämen över och garnera slutligen med några skivor jordgubbar, blåbär och riven kokos.

Näringsinnehåll per port 

  • 320 kcal
  • 39 g protein
  • 23 g kolhydrater 
  • 8 g fett

Skapelsen blev nästan lika tjusig som kreatören själv. Foto: Seth Janson

Gillade du artikeln? Missa inte att gilla BODY på Facebook!