Årets stora matlagningstrender – som är värda att anamma

Foto: Seth Janson, IstockPhoto

Årets stora matlagningstrender – som är värda att anamma

Publicerad

Varför inte testa ett nytt inslag i din kosthållning? Tre experter förutspår vad som kommer att gälla under 2017. I flera artiklar berättar de om vilka trender inom mat och tillskott som är värda att haka på, och de du kan undvika rakt av. I den här artikeln svarar experterna på frågan: Vilka matlagningstrender är värda att anamma?

Vilka matlagningstrender är värda att anamma?

Fredrik Paulún
En av Sveriges mest välkända entreprenörer och experter inom hälsa, kost och näringslära. Lanserar i årsskiftet det nya digitala gymkortet Swiftr.

– Mjölksyrning! Det är roligt, billigt och ger väldigt effektivt probiotikatillskott. Man kan mjölksyra de flesta grönsaker och det ger det perfekta dietsnackset. Kalori-snålt, fiberrikt och packat med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dessutom får man ett mycket brett omfång av nyttiga bakterier, vilket troligen är bättre än
kosttillskott när det gäller att stärka
upp tarmfloran.

Andreas "King Grub" Abelsson
Tangentbordskrigare, universalgeni och frekvent delaktig på styrketräningsforum. Ett ess på att analysera kost- och träningsrelaterade forskningsrapporter, något han även gör i BODY varje månad.

– Något jag tror vi kommer att få se mer av är snarare motsatsen till matlagning: färdiga rätter. Allt färre har tid att spendera tid i köket, och det ska inte bara gå fort, det ska vara gott och nyttigt också. Jag ser att färdiga rätter som fyller dessa önskemål, och som är baserade på färska grönsaker i stället för halvfabrikat, kommer att få betydligt mer hyllutrymme. Dessutom tror jag att det här kommer att sammanfalla med de rådande hälso- och proteininriktade trenderna inom livsmedel och matlagning, så vi som tränar hårt och målmedvetet kommer också att kunna dra nytta av den här utvecklingen.

David Jonsson
Näringsfysiolog med hjärtat i forskningsbaserad kunskap och träningslära. Utbildare på Paulúns Näringscenter och BODYs expert rörande nutrition och kosttillskott.

– Jag tror att vegetariska alternativ till kött kommer att trenda där de mer sofistikerade metoderna att laga "kött" på grönsaker, rotfrukter, svamp och baljväxter kommer att vara det nya "pulled pork". Även andra alternativa sätt att laga mat med oväntade råvaror kommer att komma starkt. Snällare, mer hälsosamma tillagningsmetoder med olika former av lågtempererade långkok kommer öka i popularitet, vilket av allt att döma är bra.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

MAX-OT - Flipp eller flopp?

1 kommentar

jonas.ericsson1: Tycker det verkar väldigt likt 5x5 varianterna som finns, repsintervall, setantal, intensitet mm

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 393, april 2017

  • BODY 392, mars 2017

  • BODY 391, februari 2017

  • BODY 390, januari 2017

  • BODY 389, december 2016

  • BODY 388, november 2016

  • BODY 387, oktober 2016