Lyxig och lätt chokladfondant

Foto: Antonia Pesevski

Lyxig och lätt chokladfondant

Publicerad

Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder varje månad exklusivt i BODY på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade bakverk och godsaker. Här tipsar hon om en ljuvlig chokladfondant.

Det här behöver du

4 portioner

  • 3 ägg
  • 0,5-1 dl sötning
  • 45 g sockerfri choklad
  • 45 g vassleprotein, choklad- eller vaniljsmak
  • 15 g kokosmjöl
  • 30 g kakao
  • 1 nypa salt
  • Eventuellt 1-2 dl vatten

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Vispa upp äggen med sötning. 
  3. Smält chokladen i vattenbad genom att lägga den i en värmetålig skål som placeras i en kastrull med vatten. Värm och ta bort från plattan strax innan det når kokpunkten.
    Fördela chokladen så att den smälter jämnt. Den få inte bli för varm eller komma i kontakt med vatten, då det påverkar konsistensen och gör den grynig. 
  4. Rör ner den smälta chokladen i skålen med med vispat ägg och sötning. Tillsätt även de övriga ingredienserna. Konsistensen ska
    vara som kladdkakesmet, vilket kan variera
    beroende på protein. Behöver du så tillsätt ett par matskedar vatten. 
  5. Häll upp smeten i skålar med höga kanter (bakelserna växer vid uppvärmning). 
  6. Grädda i ugnen cirka 10–15 minuter. När fondanterna är färdiggräddade är skalet bakat på utsidan och mitt i döljer sig en härligt kletig "chokladlava".
  7. Toppa om du önskar med en proteinglass, proteinfluff, sötad yoghurt eller kvarg med vaniljpulver. Servera direkt.  

Tips!
Vill du göra en fondant åt gången kan du enkelt tillaga den i mikron på full effekt i en minut. Var dock noga med att ha den under uppsikt – det går snabbt! 

Näringsinnehåll/port

174 kcal

16,5 g protein

4,5 g kolhydrater

10 g fett

Energiprocent

38 E% protein

10 E% kolhydrater

52 E% fett

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Positiva effekter av CLA under deff

1 kommentar

lekrot: Examine.com har ju en helt annan linje än vad du säger: "It has no astounding other affects on health or anything, it just seems to be quite an overhyped and uneventful molecule(s)" Vore...

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 393, april 2017

  • BODY 392, mars 2017

  • BODY 391, februari 2017

  • BODY 390, januari 2017

  • BODY 389, december 2016

  • BODY 388, november 2016

  • BODY 387, oktober 2016