Recept: Revbensspjäll ”Ras el hanout” med coleslaw

Foto: Seth Janson

Recept: Revbensspjäll ”Ras el hanout” med coleslaw

Publicerad

Under sina många år som kock har Jonas Lundgren besökt och samlat på sig recept och inspiration från världens alla hörn som han nu delar med sig av här – självklart i sann BODY-anda med bra råvaror och näringsvärden i fokus! Här bjuder han på Revbensspjäll "Ras el hanout" med coleslaw.

Om rätten

Ras el hanout betyder "Kungen av kryddor" och är en kryddblandning med rötterna i den marockanska hettan. Ingredienserna kan variera och det finns lika många versioner som det finns kockar. Vanligt förekommande inslag är kardemumma, kanel, kummin, kryddnejlika, muskot, chili, gurkmeja, ingefära och olika pepparsorter. 

4 portioner

Detta behöver du

Revbensspjäll

  • 1 kg ribs
  • 1 msk honung
  • 3 msk Ras el hanout

Coleslaw

  • 150 g morot
  • 150 g savojkål
  • 200 g spenat
  • ½ dl lättmajonnäs
  • 1 msk senap (utan socker)
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg spjällen i en bakplåtspappersklädd långpanna med köttsidan uppåt. 
  3. Rör samman honungen och kryddblandningen, samt pensla spjällen med en del av marinaden. Täck formen väl med aluminiumfolie. 
  4. Tillaga i mitten av ugnen 60–80 minuter. Pensla spjällen med marinaden upprepade gånger under tillagningen. Passa också så att ytan inte bränns.  
  5. Skala och skär moroten i tunna strimlor och skiva savojkålen tunt. Koka i lättsaltat vatten en minut. Skölj sedan kallt. 
  6. Rör samman majonnäs, senap, citronsaft, salt och peppar. Blanda med de kokta grönsakerna och spenaten.
  7. Låt köttet vila cirka 10 minuter. Servera med coleslaw.

    Tips! Ställ på julbordet som kryddstarkt alternativ, eller njut som de är med klassisk klyftpotatis. 

Näringsinnehåll/port

  • 513 kcal
  • 32 g protein
  • 8,5 g kolhydrater
  • 39 g fett

Energiprocent

  • 25 E% protein
  • 7 E% kolhydrater
  • 68 E% fett
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

MAX-OT - Flipp eller flopp?

1 kommentar

jonas.ericsson1: Tycker det verkar väldigt likt 5x5 varianterna som finns, repsintervall, setantal, intensitet mm

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 393, april 2017

  • BODY 392, mars 2017

  • BODY 391, februari 2017

  • BODY 390, januari 2017

  • BODY 389, december 2016

  • BODY 388, november 2016

  • BODY 387, oktober 2016