Studie: Positiva effekter av ägg

Studie: Positiva effekter av ägg

Publicerad

I en nyligen genomförd studie fick friska män addera ett ägg per dag till frukosten i fyra veckor. Många är försiktiga med äggintaget på grund av kolesterolmängden, men jämfört med värdena före undersökningen förbättrades antioxidantstatusen utan några förändringar på det totala kolesterolet, trots signifikant ökning av kolesterolintaget.

Man såg däremot en förbättring av HDL/LDL-ration, det vill säga en ökning av "det goda kolesterolet". Inte heller förändrades deltagarnas kroppssammansättning signifikant, trots en ökning av det dagliga kaloriintaget med nära 200 kcal. 

Källa: J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2016;62(5):361-365. The Effect of the Consumption of Egg on Serum Lipids and. 

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Body diskuterar: Går alkohol och träning ihop eller inte?

1 kommentar

Sinaen: Lätt sagt men ni sa tidigare att man har olika tolerans, Jag skulle säga att redan vid så små mängder som 2-4 cl starksprit (om man räknar ut innehållet från de man dricker) blir man lidande i...

Twitter

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 398, september 2017

  • BODY 397, augusti 2017

  • BODY 396, juli 2017

  • BODY 395, juni 2017

  • BODY 394, maj 2017

  • BODY 393, april 2017

  • BODY 392, mars 2017