Studie: Positiva effekter av ägg

Studie: Positiva effekter av ägg

Publicerad

I en nyligen genomförd studie fick friska män addera ett ägg per dag till frukosten i fyra veckor. Många är försiktiga med äggintaget på grund av kolesterolmängden, men jämfört med värdena före undersökningen förbättrades antioxidantstatusen utan några förändringar på det totala kolesterolet, trots signifikant ökning av kolesterolintaget.

Man såg däremot en förbättring av HDL/LDL-ration, det vill säga en ökning av "det goda kolesterolet". Inte heller förändrades deltagarnas kroppssammansättning signifikant, trots en ökning av det dagliga kaloriintaget med nära 200 kcal. 

Källa: J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2016;62(5):361-365. The Effect of the Consumption of Egg on Serum Lipids and. 

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

BODY som e-tidning!

2 kommentarer

djjuha: Nu har det gått 2 år sedan jag frågade om den digitala tidningen. Är det inte dags nu att man bara kan köpa den digitala versionen?

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 402, januari 2018

  • BODY 401, december 2017

  • BODY Mat, Nummer 1

  • BODY 400, november 2017

  • BODY 399, oktober 2017

  • BODY 398, september 2017

  • BODY 397, augusti 2017