Tack för visad respekt!

Innan jag började på BODY jobbade jag som personlig tränare.

Ett yrke jag älskade i en bransch jag inte är speciellt förtjust i, helt enkelt för att det väldigt sällan är särskilt bra förhållanden för de praktiserande. Att jobba som PT kräver ett speciellt driv som inkluderar stora portioner kreativitet i rollen som din egen säljare.

Det är också en fördel, faktiskt många gånger en nödvändighet att du är villig att vara egen företagare. Jag gillar att se över mitt eget hus och samarbeta med andra, snarare än under/över någon annan, så det är inget jag personligen har något emot. Min avsikt är heller inte att på något sätt att avskräcka från tränaryrket, tvärtom. För som jag antydde inledningsvis är jag handfallet förälskad i träning och att leda människor på vägen till resultat de inte kunnat förskaffa sig på egen hand. Jag kan aldrig göra jobbet åt någon, istället handlar det för mig om att förmedla kunskap och inspiration till människor som än inte besitter den, på deras egen resa ur sina begränsningar mot personliga framgångar de inte visste var möjliga.

Den belöning som kommer ur att se insikten landa hos en klient som bryter ny mark är oslagbar. Det är kul att vara bra på något! Att göra det man älskar och lyckas förmedla det vidare ger så oerhört mycket tillbaks. Att träna är att visa sig själv respekt!

Valet att inte stryka sina ursäkter medhårs utan att istället faktiskt jobba med sig själv är per definition självförverkligande. Det innefattar att vara nyfiken, öppen för kunskap och villig att testa sig fram för att hitta sin egen väg. Dels som tränande, men även som yrkesutövande. Att äga sina beslut och göra analysen utifrån sig själv är synonymt med möjligheter! Därför vill jag å det varmaste rekommendera dig som funderar på en karriär inom träning att göra din hemläxa och fundera på hur du vill utvecklas inom yrket. En bra start för det är att anmäla sig till BODY Education Day den 6 maj, som den här gången riktar sig till dig som jobbar eller vill jobba med träning. Läs mer på body.se/educationday

Det är bara att konstatera att vi går en härlig vår till mötes när också tävlingssäsongen nu drar igång med full kraft. Först ut är Better Bodies Challenge sista helgen i mars och sen rullar det på med Battle of Sweden, Sweden Grand Prix och Tyngre Classic V innan april ebbat ut. Atleter som legat i förberedelser under de kalla vintermånaderna står nu äntligen redo att kliva upp i strålkastarvärmen. Är du en av dem, får du på sidan 68 elva tänkvärda tips att ta med dig kring tävling.

Kommer du istället sitta som åskådare på läktarna – glöm inte att du är en del av upplevelsen du med. Det slit var och en av deltagarna representerar är värt att hylla. Svensk kroppskroppkultur växer så det knakar i takt med att medlemskapen på landets gym ökar och det är här vi visar upp den sport vi vill vara. Som Niclas Strömqvist skriver i SKKF:s kolumn på sidan 18; ”det är allas vårt ansvar som goda ambassadörer och förebilder för den sport och livsstil vi värnar om”.

Sarah-Ida Nyström, Tf Chefredaktör

Redaktören listar: 5 sätt att jobba med träning

  1. Tränare på gym
    Guida klienter på plats med träning och kostupplägg. Varför inte samla ett team?   
  2. Coachning via nätet
    Tillhandahåll snabb vägledning via filmer, appar och mail fler gånger i veckan.  
  3. Skribent & programvärd 
    Nå ut till en större massa. Inspiration kan förpackas på lika många sätt som du har fantasi.
  4. Föreläsningar
    I takt med att allt fler tar sin träning på allvar inser även företagare vikten av god hälsa hos de anställda.  
  5. Produkter
    Vare sig du har egna idéer eller vill jobba med kända varumärken finns många möjligheter i en växande bransch.