Forskning: Mycket mättat fett = fettlever?

Foto: Istock.

Forskning: Mycket mättat fett = fettlever?

Publicerad

I en studie på möss och människor undersöktes glukos- och fettmetabolism i levern efter intag av palmolja. Det visade sig att ett mättat fettintag motsvarande en pizza gav en mätbar ökning av insulinresistens, leverfett och bildning av glukos. Hos mössen såg man också en ökning av genuttryck kopplade till fettlever, ett skadligt tillstånd som ofta innebär insulinresistens som i sin tur ökar risken för diabetes och hjärtsjukdom. 

Källa: Acute dietary fat intake initiates alterations in energy metabolism and insulin resistance. JCI, January 23, 2017. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Byggardokumentär på bio

1 kommentar

stefanand6: En intressant artikel i ämnet: https://www.t-nation.com/powerful-words/death-of-womens-bodybuilding

Twitter

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 396, juli 2017

  • BODY 395, juni 2017

  • BODY 394, maj 2017

  • BODY 393, april 2017

  • BODY 392, mars 2017

  • BODY 391, februari 2017

  • BODY 390, januari 2017