BODY Bildbank är live! 

Nu ligger de första bilderna tillgängliga på BODY bildbank – en ny tjänst där vi är mycket stolta att kunna ge atleter som ställer upp i svenska fitnesstävlingar under året möjlighet att få del av sina scenbilder och på så sätt föreviga sin bästa form. 

BODYs tf chefredaktör Sarah-Ida Nyström glädjs åt den nya tjänsten.

BODYs tf chefredaktör Sarah-Ida Nyström har själv en bakgrund inom Bodyfitness och vet hur värdfullt det är att kunna bevara minnet. Därför är det inte minst roligt att kunna lansera tjänsten BODY Bildbank just nu, i tid till nybörjartävlingarna Alströmerpokalen och Tammerpokalen som står näst på tur.

– När jag själv bestämde mig för att jag skulle göra min första tävling tog jag god tid på mig; 1,5 år med en coach jag hade letat efter grundligt, innan jag bestämde mig. Det är jättestort att komma i mål och stå där på scenen för första gången i sin bikini som man lagt ner nästan lika mycket tid på, minns hon skrattande. 

Vi på BODY vet vilken jätteprestation det är, inte bara fysiskt, utan även att veta att man klarade det. Allt slit i gymmet för att bygga upp sig och inte minst att ta sig igenom en diet som gör att du behåller massa och samtidigt skalar av, tar fram det du slitit för att bygga upp. Vi beundrar alla som gör jobbet och som alltid vill vi lyfta duktiga atleter. Inte bara de som hamnar överst på pallen – alla som gett sitt allt och lärt känna sig själva.

– Därför vill jag verkligen understryka vilken fin grej det här är. Inte bara för de tävlande. För alla er som är anhöriga; vänner, familj, syskon, pojkvänner. Vad är en bättre present till den ni står bredvid och stöttar, än riktigt proffsigt tagna bilder från toppen av deras resa? Att ni finns där är oumbärligt, och att visa att ni vet vilket jobb de har gjort och att ni är stolta över dem. Det är stort, menar Sarah-Ida. 

Fotografen som gör det möjligt 

BODY plåtar sedan länge alla atleter för att visa vinnarna i tidningen. Det var så tanken på BODY bildbank kom upp. Perra Axelsson som åker land och rike runt på tävlingar med kameran i högsta hugg gör ett jättejobb med att föreviga alla, inte bara genom att ”ta en bild”. För honom innebär det så mycket mer. Perra är i det närmaste nördig i sin beskrivning i varför han älskar att göra detta; en sorts nördighet som vi på BODY gillar skarpt. Vi har ställt ett par frågor till honom: 

Hur länge har du plåtat atleter på svenska fitnesstävlingar? 

– För BODY har jag gjort detta under 1,5 år, men innan dess har jag sedan länge fotat bekanta som har tävlat. Förra året var jag den enda person som var på ”alla” tävlingar. 

Vad är det du söker att föreviga när du följer atleterna på scenen med linsen? 

– Stoltheten! De har slitit så hårt för att stå där de står på tävlingsdagen – med all rätta ska de vara stolta! Att lyckas fånga den där utstrålningen och känslan, det är oslagbart! 

Vad är det bästa med att bildbanken nu är uppe?

– Att vi kan hjälpa atleterna att återuppleva känslan och resultatet efter allt slit och hårt jobb som de lagt ner INNAN tävlingen. Hjälpa dem att vara stolta över att vara i sin livs bästa form. 

Fotograf Perra Axelsson åker land och rike runt på tävlingar.