Recept: Jonas Lundgren lagar världsmat – biff & tomatsallad

Foto: Seth Janson.

Recept: Jonas Lundgren lagar världsmat – biff & tomatsallad

Publicerad

Under sina många år som kock har Jonas Lundgren besökt och samlat på sig recept och inspiration från världens alla hörn som han nu delar med sig av här – självklart i sann BODY-anda med bra råvaror och näringsvärden i fokus!

Du behöver: 

* 280 g pärlcouscous

* 800 g hängmörad entrecôte 

* 2 vitlöksklyftor

* 5 kvistar timjan

* 500 g sparris 

* 1 msk rödvinsvinäger 

* 2 msk olivolja

* salt

* peppar

* 300 g blandade tomater

* timjan 

Tillagning

1. Koka upp pärlcouscousen.

2. Grilla köttet på hög värme, två till tre minuter på båda sidorna.

3. Lägg köttet i en ugnsfast form och knåda in pressad vitlök och timjan på köttet.

4. Laga färdigt köttet i ugnen till mediumstekt, cirka 65 grader innertemperatur.

5. Skär av den nedersta delen på sparristjälkarna och koka upp dem lätt.

6. Blanda rödvinsvinäger och olivolja till en vinägrett, smaka av med salt och peppar. 

7. Skär tomaterna i bitar och rör ner dem i vinägretten. 

8. Servera köttet på en bädd av pärlcouscous, sparris och tomat. Toppa med lite timjan.

Tips! Skölj av sparrisen hastigt i kallt vatten när den kokat klart.
Då behåller den sin fina gröna färg.

 

Näringsinnehåll/port

622 kcal

56 g protein

50 g kolhydrater

22 g fett

Energiprocent

36 E% protein

32 E% kolhydrater

32 E% fett

Om rätten: Pärlcouscous, eller moghrabiah som den också heter, kommer ursprungligen från Libanon och är större i storleken än valig couscous. Den är gjord på durumvete och passar bra till matiga sallader och grytor.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

BODY som e-tidning!

2 kommentarer

djjuha: Nu har det gått 2 år sedan jag frågade om den digitala tidningen. Är det inte dags nu att man bara kan köpa den digitala versionen?

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 401, december 2017

  • BODY Mat, Nummer 1

  • BODY 400, november 2017

  • BODY 399, oktober 2017

  • BODY 398, september 2017

  • BODY 397, augusti 2017

  • BODY 396, juli 2017