Recept: Avokadobakade ägg med chorizo

Under sina många år som kock har Jonas Lundgren besökt och samlat på sig recept och inspiration från världens alla hörn som han nu delar med sig av här – självklart i sann BODY-anda med bra råvaror och näringsvärden i fokus!

Du behöver: 

200 g chorizo, 9 % fett

6 st avokados

12 st ägg

salt 

peppar 

1 msk gurkmeja

Tillagning 

1. Skär chorizon i tärningar och stek två till tre minuter på medelhög värme.

2. Dela avokadon och gröp ur lite avokadokött till ett större hål som ger plats för ägget. 

3. Knäck ett ägg i varje avokadohalva och lägg på en tallrik som tål mikrovågsugn. 

4. Krydda med salt och peppar.

4. Baka i mikrovågsugnen cirka två minuter på hög värme. Vitan ska bli vit och helt bakad, och gulan lite krämig.

5. Servera de bakade avokadohalvorna med stekt chorizo och toppa med gurkmeja.

Tips! Spara det urgröpta avokadoköttet till en guacamole som du kan ha till en annan rätt. 

Näringsinnehåll/port

535 kcal

32 g protein

5 g kolhydrater

43 g fett

Energiprocent

24 E% protein

4 E% kolhydrater

72 E% fett