Saffransrisotto med fisk & skaldjur

Publicerad

Saffransrisotto med fisk & skaldjur

Foto: Johan Lim.

Du behöver:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl risottoris
0,5 g saffran
0,5 dl vitt vin
1 tärning grönsaksbuljong
5 dl vatten
400 g fryst skaldjursmix
75 g strimlade sockerärter
2 msk riven parmesanost
salt och peppar
1 citron
20 g dill

Tillagning 

1. Hacka gul lök och vitlök.

2. Hetta upp en fjärdedel av oljan i en stekpanna och fräs lökmixen tills den är genomskinlig.

3. Rör ner ris och saffran. Låt det fräsa med någon minut. 

4. Dra ner temperaturen på pannan. Häll ner vinet som får koka in i riset. 

5. Lös upp buljongtärningen i fem deciliter kokande vatten. Späd sedan ut riset med buljongen, lite i taget. 

6. Rör ofta om i riset, tills nästan all vätska absorberats.

7. Fräs skaldjuren i en fjärdedel av oljan och vänd ner ärterna mot slutet. 

8. Rör ner osten i riset och blanda ner skaldjuren. Smaka av med salt och peppar samt saften från en citron. 

9. Innan servering, toppa av med färsk dill och resten av olivoljan. 

Tips! Halvera rätten så har du en perfekt förrätt.  

Näringsinnehåll/portion
442 kcal
25 g protein
63 g kolhydrater
10 g fett 

Energiprocent
23 E% protein
57 E% kolhydrater
20 E% fett

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

1 kommentar

Hancic: Instämmer till fullo Fedrik! Jag har ställt precis samma fråga senaste åren - vart är vi på väg? Alltid lika kul att lyssna på dig som att läsa det du skriver. /Hancic

Twitter

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

  • BODY 403, maj 2018

  • BODY nr 1 2018

  • BODY 401, december 2017

  • BODY Mat, Nummer 1

  • BODY 400, november 2017

  • BODY 399, oktober 2017

  • BODY 398, september 2017